Færre rejser ud til jul

Kun en lille gruppe danskere skifter hvert år juletræet ud med kokospalmen til jul og i år har interessen været mindre end normalt.

Foto: Flickr/nedrichards
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er fristende at skifte sjap og slud ud med strand og sol. Men det er ikke mange, der gør alvor af det.

Læs også: Julegaverne bliver hjemme

Lidt over 100.000 danskere tager ud af landet ved juletid, men for cirka halvdelen af dem er det ikke Solen, men familie og venner, der trækker. Kun cirka 30.000 er chartergæster, der fravælger den danske jul til fordel for sol i et noget mildere klima, skriver samvirke.dk
 
"Tendensen med at vælge en traditionel jul og i stedet rejse til varmere himmelstrøg er ikke slået an i Danmark, som det er i vores nabolande," forklarer administrerende direktør i Star Tour, Birthe Madsen, til Samvirke.dk.
 
»Danskerne vi gerne være hjemme i julen. I Sverige er julen derimod en af højsæsonerne i rejsebranchen,« siger hun.
 

10 pct. færre rejser 
Danskernes rejselyst omkring julen har holdt sig på et stabilt niveau indtil i år, hvor julerejserne bare er endnu et område, hvor danskerne sparer. Selv om charterbranchen har nedjusteret antallet af afgange, har selskaberne i år haft sværere ved at sælge deres julerejser.
 
»Der er en lille overkapacitet i år. Det lader til, at 10 procent færre danskere ønsker at tage på juleferie i år, så nu er priserne rigtigt lave,« forklarer Marin Ebmark, der er direktør for Folkeferie.dk tidligere Dansk Folkeferie.
 
Direktør for Rejseselskabet Apollo, Jan Lockhart tegner samme billede.
 
»Nu har vi langt om længe så godt som udsolgt. Men vi har solgt de sidste rejser noget billigere, end vi havde håbet. Til gengæld er nytårsrejserne gået som varmt brød,« fortæller han. 
 
 
Fakta om juleferie
 
Et sted mellem 100.000 og 120.000 danskere rejser ud af landet til jul.
 
60.000 af de rejsende skal besøge familie og venner.
 
Cirka 30.000 er chartergæster.
 
Favoritdestinationerne er Thailand, Egypten, De Canariske Øer og Middelhavsøer som Malta.
 
Der er solgt færre julerejser end normalt i år. De sidste sælges meget billigt, og du kan nå det endnu. Hvis du bestiller i dag, kan du for eksempel for bare 500 kroner være på Tenerife i morgen. men prisen gælder vel at mærke kun flyturen derned.
 
Kilde: Dansk Rejsebureau forening, Apollo, Star Tour og folkeferie.dk