Julegaverne bliver hjemme

Kun hver femte tager gaverne med, når de holder julecharterferie i sydens sol, viser ny undersøgelse.

Foto: Julegaverne bliver hjemme under træet når vi vender næsen sydpå i julen. Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Juletræet kom med det sidste charterfly.

Læs også: Flygter fra familien

Træet skulle jo helst ikke havde tabt alle nålene, inden juleaften skulle fejres med julemad, -gaver og -træ under canarieøernes sol.

Sådan var det engang. Men det er historie nu, for i dag tager danskerne i langt mindre grad den danske jul med på charterrejse.

Star Tour spørger hvert år sine julerejsende, hvordan de fejrer højtiden på rejsemålet. Og det viser sig, at flere og flere vælger at gå ud og spise en god middag på en lokal restaurant frem for at have "julefesten med hjemmefra".

Omkring 2.000 har deltaget i undersøgelsen, og hvor det for to år siden var 28 pct., der f.eks. fortalte, at de havde julegaverne med i kufferten, vil det i år kun være 19 pct.

Tre ud af fire vil slet ikke jule
I 2007 var det omkring halvdelen, der slet ikke havde juleting med hjemmefra. I den kommende juleferie er det 72 pct., der vælger at lade alt juleriet bliver hjemme.

Der er i år ca. 30.000 danskere, der vil rejse ud i julen. Det er 3.000 færre end sidste år. Men "stamkunderne" holder ved. De tegnede sig i 2007 for 8 pct. af de rejsende, mens det i år er 13 pct. der er julerejse-gengangere.