Danmarks sportshotel i Rebild Bakker

I årevis har glade motionister og trimmede topatleter valfartet til træningsmekkaerne Club La Santa og Playitas på De Kanariske Øer. Nu kan kursen i ­stedet sættes mod Rebild Bakker

Motion er også lig med udstrækning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ninne Hoffmann

- Hvad så, er du ved at være træt? lyder det fra den søde pige i receptionen. Jeg benægter med et smil, for måske værker det lidt i musklerne, men det er på den gode måde efter to døgn for fuld skrue.

Hotelkæden Comwell har forvandlet deres hotel i Rebild Bakker til Danmarks sportshotel, og BT Rejsers udsendte satte sig for på en weekend at teste både sig selv og konceptet.

Jeg ankommer fredag eftermiddag efter en køretur på fire timer. Hele vejen har jeg glædet mig til at få mulighed for at træne og samtidig nyde naturen i et af de smukkeste og mest kuperede områder i Danmark.

Efter velkomstmødet er det tid til Kettle Training. Vi er kun tre fremmødte, men vores instruktør Jess har så god mulighed for, at alle får styr på teknikken, hvor vi koncentrerede svinger de store jernkugler rundt.

Den næste time er i fitnesscentret, hvor vi får afmystificeret maskinerne, og derefter tager tre runder på tid.

Efter et tiltrængt bad venter tre retter i restauranten. Her er der også tænkt sundt, men stadig lækkert med en syndig chokoladedessert som afslutning på dagens strabadser.

Meditative omgivelser

Næste morgen kl. 8 er jeg klar til morgengymnastik. Det er der bare ingen andre gæster, der er, så Jess bliver nærmest min personlige træner den næste time, hvor vi efter at have vækket kroppen med strækøvelser og lidt pulstræning nu løber 4,5 km i de bjergtagende, ja nærmest meditative omgivelser.

Solen skinner på de lyngklædte bakker, og morgenluften trækkes friskt i lungerne. Den første del af ruten går ned ad bakke, og vi passerer nysgerrige heste, inden vi gør holdt ved den rislende Ravnkilde, der efter sigende giver evig ungdom. Jeg napper derfor lige et par ekstra slurke af det kolde vand.

Ved de berømte bakker fra Rebild-festerne 4. juli mærker jeg dog ikke meget til kildevandets lyksaligheder, så løbetempoet daler til gang.

Vel tilbage fylder jeg depoterne ved morgenbuffeten, der udover bacon og æg består af blandt andet grød med hjemmelavet brombærsyltetøj, smoothies og skyr med diverse toppings.

Kl. 10 er det tid til en sightseeingtur på mountainbike, hvor vi kommer godt omkring i Rold Skov. Vi gør holdt ved Store Økssø, der er en af de reneste søer men med colafarvet vand på grund af jordbundsforholdene på stedet.

Søen er opmålt og markeret og er derfor perfekt til svømmetræning iført våddragt, der kan lånes på Comwell Sport. - Se dér! råber jeg begejstret, da tre rådyr krydser stien foran os.

Mine træningsfæller er dog ikke sådan at imponere, da de har hjorte hjemme i haven.

Frokosten består af en wrap med røget makrel og grønt, og nu hvor det er tid til en vandretur med guide i Rebild Bakker, vælter regnen ned. Men så er det jo godt, at der er boksetræning i holdsalen, hvor nye gæster er ankommet og klar til at slå sig løs.

Vi sveder godt, og til næste time er der rekorddeltagelse med ti gæster, der alle tumler rundt på de store bolde og prøver at holde balancen.

Cykelstierne er fint afmærkede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ninne Hoffmann.

På tur med mændene

Søndag morgen er jeg igen til morgengymnastik –en rigtig dejlig måde at få gang i kroppen på. Jeg har meldt mig til MTB-advanced sammen den mandlige halvdel af mine træningsfæller.

Jess fører os til »børnebanen« i Rold Skov, hvor en rigtig fin og meget udfordrende rundstrækning træner teknikken.

Nu hvor vi er set an, er det bare om at følge Jess på den 17,5 km rundtur, han tager os med på.

Vi kører på et stykke af den store blå rute, der er på 24 km. Alle ruter i Rold Skov er godt afmærket, men derfor er det alligevel godt med en guide.

Vi passerer downhill-banen, hvor frygtløse unge kan kaste sig ned af bakken med flyvehop undervejs. Heldigvis kræver den slags kørelicens og sikkerhedsudstyr.

Det sidste stigning mod hotellet er en sort dræberkurve, hvor Jess sætter os begge, der må trække op.

Nu er det tid til en dukkert i svømmehallen, en tur i sauna og så weekendens sidste træningstime med kettlebells.

Efter et bad og med en kuffert proppet med svedigt vasketøj tager jeg afsked med Comwell Sport. Det bliver dog helt sikkert på gensyn, for næste gang skal den sorte dræberkurve besejres.

Der er ingen grund til at rejse langt væk for at opleve lokalt dyreliv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ninne Hoffmann.