Bodypaint i sikkerhedsvideo

Hvordan får man flypassagerernes opmærksomhed under sikkerhedsinstruktionen? Man stripper besætningen, maler uniformerne på og indspiller videoen. Se selv.

Foto: Fra video
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har hørt dem igen og igen - sikkerhedsinstruktionerne om bord på flyene. Så passagerernes opmærsomhed er svær at fange.

Læs også: Se billederne: Ryanairs pin-up'er 2009

En purser på et amerikansk fly fandt på at rappe sikkerhedsrådene, men nu har Air New Zealand fundet en måde at få alles fulde opmærksomhed på. For når sikkerhedsvideoen sættes på, kan man som drengen i H.C. Andersens eventy siger: "De har jo ikke noget på!"

Flyselskabets nye tiltag er et led i en større kampagne, der køres under sloganet "Nothing to hide" - og det er taget bogstaveligt i sikkerhedsvideoen. De medvirkende: Førstestyrmand James, kabinechef Michaela og purserne Nicola, Georff og Will har rent faktisk ikke noget på.

Deres uniformer er body-paint, og de ædlere dele er strategisk skjult i kameravinkler under den knap fire minutter lange instruktion, som ellers seriøst gennemgår alle sikkerhedsforanstaltninger om bord.

Se videoen her:

Foreløbig på indenrigsruterne
Den nye sikkerhedsvideo blev præsenteret i mandags, og blev modtaget med jubel. Foreløbig vises den på indenrigsruterne på selskabets Boeing 737, men der er allerede tale om at udvide til andre ruter.

Og "Nothing to Hide" kampagnen er allerede set over to millioner gange på YouTube, og er det hidtil mest sete new zealandske klip, har flyselskabets marketingdirektør oplyst til New York Times.

Det er i øvrigt ikke første gang Air New Zealand lancerer specielle kampagner. Sidste år betalte selskabet folk for at barbere håret af hovedet og få en midlertidig tatovering: “need a change? Head down to New Zealand”.
.