Boblende lykke i Bad Gastein

Hver dag springer fem millioner liter varmt og helsebringende fra 17 kilder ved Bad Gastein, og de udnyttes i et af verdens mest berømte spa-områder.

Floden gennem Bad Gastein. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herfra hvor jeg ligger, er der udsigt til skiliften, der om vinteren i en uendelighed fragter skigæsterne til toppen af bjerget. I dag står liften stille, og man kan se den grønne kile, som anlægget har skåret gennem fyrreskoven på sin vej mod toppen.

Læs også:
Drømme-skiløb med forkælelse

Jeg løfter blikket lidt mere og sukker henført. Langt oppe lyser solens stråler på de snedækkede bjergtoppe i naturparken Hohe Tauern, der huser nogle af de højeste alpetoppe.

Hvor jeg er, er der lunt og behageligt. Jeg ligger i det 34 grader varme vand i det udendørs poolområde i Felsentherme – spa- og wellness-anlægget midt i Bad Gastein. Jeg er svømmet ad en lille kanal ud gennem væggen fra den 600 kvadratmeter store indendørs pool, der åbner ballet i Felsentherma, når man kommer fra omklædningsafdelingen.

Anlæggets to millioner liter vand skiftes hver dag
Hele anlægget her er renoveret for fem-seks år siden, og her er masser af muligheder for alle, der elsker at tumle sig i »sundt« og naturligt varmt vand: Flere pools både inden- og udendørs, spa-afdeling, vandfald, rutsjebane, saunaer, dampbade, boblebade og hvad ved jeg.

Her behøver man ikke tænke på at tilsætte klor til vandet, for anlæggets to millioner liter vand skiftes hver dag. Regnvandet er 3.000 år om at sive gennem bjergmassivet og to kilometer ned i undergrunden, hvor det opvarmes til op mod 46 grader, før det igen fosser ud ved Bad Gastein.

Når Felsentherme får »sit« vand, køles det ned, så det passer til formålet. Sports-bassinet er f.eks nedkølet til ca. 20 grader, mens »udsigts-bassinet« holder behagelige 34 grader, så man kan ligge fuldstændig stille og nyde bjergene – både sommer og vinter.

I flere hundrede år har man vidst, at vandet her har en positiv virkning på mennesker, og konger og kejsere har sammen med masser af berømtheder ladet sig behandle og forkæle her. Måske har de gået samme tur som jeg, tænkte jeg, da jeg gik fra hotel Europäischer Hof nede i dalen og fulgte floden op til Bad Gastein.

Fuldstændig fantastisk udsigt
Vandreture er et andet aktiv ved Gasteiner-dalen og dens bjerge. Her er 350 kilometer afmærkede stier, og man møder masser af vandrere. Det tager en lille time at gå turen fra dal til Bad Gastein, men det er en meget smuk tur, og den ender fuldstændig fantastisk med udsigt til det 200 meter høje vandfald, der kaster sig gennem byen og mellem de klassiske bygninger.

Felsentherme er ikke det eneste af slagsen her i området. I midten af dalen ligger Alpentherme Gastein, der er endnu større og tilbyder sine gæster seks »thermal-verdener«: En afslappende verden, en familie-verden, en sauna-verden, en kvinde-verden, en skønheds-verden og en sports-verden.

Også her skiftes vandet hver dag, så den boblende oplevelse er fuldstændig ren.

Læs også:
Smukt skiløb ved klassisk kurby