Fem gange spa på skiferien

Østrig har mange års tradition for kurrejser - så hvorfor ikke kombinere skiferien med varme bade og velgørende behandlinger?

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Termisk spa i hightech
Hvor: Längenfeld i Ötztal med skiområderne Sölden og Obergurgl.
"Aqua Dome" er blandt Europas mest moderne thermiske spa- og wellnesscentre. Her i det seks år gamle Aqua kan man forkæle sig med dampbade, forskellige saunaer og slappe af i forskellige bassiner. Aqua Dome er 50.000 kvadratmeter stort, og 2.200 kvadratmeter er bassiner, nogle med vandtemperaturer på op til 36 grader. Man kan slappe af i vandet både indendørs og udendørs, hvor er er direkte udsigt til snedækkede bjerge.
Info: www.aqua-dome.at

Afslapning og sjov
Hvor: Wagrain.
"Wasserwelt Amadé" har foruden den store indendørs pool både wellnesscenter, whirlpoool og saunaer, der kan "tø" ømme skimuskler op. Men vandlandet i danskernes foretrukne østrigske skiområde har også forlystelse der kan tiltrække børn og barnlige sjæle på en dag, hvor det sner for meget for de mindste. Her er en af de højeste og længste vandrutsjebaner med lys-, lyd-, og videoeffekter.
Info: www.wasserwelt.at

Romersk bad og bobler
Hvor: Fügen i Zillertal
"Erlebnistherme" har både et stort saunaområde, dampbade, romersk bad og bobblebade med massagestråler og så naturligvis svømmebassiner. Og efter afslapningen i vand og damp kan man slutte i panoramabaren med en fantastisk udsigt til bjergene. Zillertal har i øvrigt flere prisbelønnede hoteller med alle tænkelige wellnessfaciliteter, som for eksempel "Superior Sporthotel Stock", som i 2009 vandt prisen for bedste wellnesshotel i Østrig og "Wellness Geniesser Hotel Theresa"  i Zell am Ziller.
Info: www.erlebnistherme-zillertal.at

Svøm inde eller ude
Hvor: St. Anton
"Arlberg-Well" hedder bade- og wellnesscentret i byen. Og har man ikke fået motion nok, så er der også fitness center i komplekset. Her er indendørs- og udendørs pool, whirlpool og sauna, hvor man kan lade op og få appetit på et besøg i centrets bar eller restaurant. Er i det hele taget et meget populært mødested i den kendte skisportsby.
Info: www.arlberg-well.com

Kurby nu med ski
Hvor: Badgastein
"Felsentherme" hedder det store bade- og wellness anlæg med termalvand i den klassiske kurby, der nu også er skiby. Her er udendørs badebassiner, oplevelsebassiner og bassiner med ro og fred samt en stor wellness-afdeling med diverse spa-bade og muligheder for behandlinger. Felsen har også noget at leve op til, for Badgastein har haft kurturister siden kejsertiden og her ligger de mangestjernede kurhoteller med hvert sit store veludbyggede spaafdeling side om side i den smukke gamle by.
Info: www.felsentherme.com

Læs også: Wellness i hjertet af Trysil