10 oplagte rejsemål i 2010

British Airways har udpeget Cape Town som årets rejsemål i 2010. På 10. pladsen har de Stockholm.

Foto: Cape Town. Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det britiske flyselskab British Airways har netop udpeget de 10 vigtigste rejsemål i 2010. Stockholm optræder som den eneste skandinaviske by på listen, der kårer Cape Town som årets rejsemål nr. 1.

Se også: Verdens mest populære land

"Jeg elsker Danmark og København, men i år lægger vores rejseeksperter vægt på store internationale begivenheder som fodbold-VM, vinter-OL og Commonwealth Games, og i det selskab kommer Danmark til kort," siger Peter Rasmussen, chef for British Airways i Nordeuropa.

Øverst på listen for 2010 ligger Cape Town. Det forventes, at mere end en halv million fodboldfans vil rejse til den sydafrikanske millionby i forbindelse med sommerens VM i fodbold.

Som nr. 2 på listen ligger Istanbul, officiel kulturhovedstad i 2010. Juryen begrunder valget med, at Istanbul byder på et stort og spændende udvalg af aktiviteter og seværdigheder til rimelige og familievenlige priser.

Den skjulte skat

Dernæst kommer Las Vegas, som sideløbende med sin status som verdens gambling- og underholdningshovedstad, er i gang med at positionere sig som en familiedestination; Vancouver, værtsnation for vinter-OL i februar og marts samt Punta Cana, en skjult skat af en kystby i Den Dominikanske Republik.

Blandt de resterende byer finder vi Adriaterhavets perle Dubrovnik, gengangere som New York, Maldiverne og New Delhi, men som lidt af en overraskelse altså også Stockholm.

"Juryens valg af Stockholm begrundes med svenskernes ambitiøse miljøtiltag. Vi vil i 2010 se en stigning i antallet af øko-turister og med sin nye titel 'Green Capital 2010' kommer Stockholm på listen over årets vigtigste rejsedestinationer," forklarer Peter Rasmussen.

Peter Rasmussen tror, at danskernes fodbold- og sportsentusiasme vil præge rejseåret 2010. Han mener, at vi i løbet af vinter- og sommermånederne vil opleve en stigning i antallet af rejser til både Cape Town som Vancouver. Samtidig mener han også, at danskere stadig vil vælge at holde ferie i populære rejsedestmål som London og New York: "London og New York slår aldrig fejl og vil også i 2010 ligge øverst blandt danskernes favoritter."

British Airways top-10 rejsemål:

Cape Town (Sydafrika)
Istanbul (Tyrkiet)
Las Vegas (USA)
Vancouver (Canada)
Punta Cana (Den Dominikanske Republik)
Dubrovnik (Kroatien)
New York (USA)
Maldiverne
New Delhi (Indien)
Stockholm (Sverige)