Derfor skal vi med til VM i Sydafrika

5 gode grunde til, at sommerferien bør gå til Sydafrika næste år.

Foto: Kim Ludbrok.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gik ikke som håbet mod Albanien i VM-kvalifikations-kampen onsdag aften. Så nu må Olsen-banden til at stramme balderne, for som du kan se af denne artikel, er der udover fodbolden mindst fem bud på, hvorfor sommerferien bør gå til VM-værtsnationen næste år.

1 - Cape Town skal du bare opleve
Bag Cape Town troner Taffelbjerget med sit meget karakteristiske udseende med den flade top, og mod den anden side breder havet sig uendeligt. Start besøget ved den gamle havnefront ,Victoria & Albert Waterfront, der er restaureret og har et skønt mix af butikker, restauranter og biografer. Her er alt fra lokale souvenirs til store outdor-butikker med mærkevaretøj, der koster det halve af herhjemme. Området er sikkert for turister, og også om aftenen er det her det sker med masser af vinbarer og restauranter.

Det er også herfra, færgen til Robben Island, der tidligere var fængselsø og husede Nelson Mandela i 18 år, sejler fra. I dag er Robben Island en udflugtsø, hvor man kan opleve fangernes vilkår.

En tur til toppen af Taffelbjerget er et must. Der går en sti derop, hvis man er i topform, ellers er der svævebanen eller helikopterture. En sjov oplevelse i Cape Town er også pingvin-kolonien, der holder til på stranden og består af 3.000 pingviner. .

Vil du shoppe mere, så er Long Street en af de (få) gader i byen, der er rigtigt interessant hele vejen. Gaden ligger et kvarters gang fra Waterfront og har mange smukke gamle huse i kolonistil. Der ligger en del spøjse butikker – fra helt oversmarte, hvor de i typisk Cape-stil har gitter for, og man ringer på en klokke for overhovedet at blive lukket ind til dyre high tech tilbud.

Det unikke ved Cape Town er byens pacering mellem frådende hav, smukke strande og bjerge.

www.tourismcapetown.co.za

Næste: Sun City er Sydafrikas Las Vegas