Pas på falske billetter til VM i Sydafrika

FIFA advarer mod falske billetter, der sælges både i løssalg og gennem rejsebureauer. MyPlanet er garant for ægte billetter i Danmark.

Hvis du overvejer at købe billetter til WM i Sydafrika, skal du tage dig i agt for falske billetter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nu så mange falske billetter, og i et så "ægte" udseende med bl.a. FIFAs logo, at FIFAs billetafdeling, MATCH, ser sig nødsaget til at komme med advarsler i en pressemeddelelse.

Læs også: Hvem er verdens værste turister?

De falske billetter sælges både i løssalg og som en del af større pakker gennem rejsebureauer, der i nogle tilfælde inkluderer både fly, hotel og oplevelser i forbindelse med verdensmesterskaberne i Sydafrika.

FIFA har op til VM i Sydafrika udvalgt en række rejsebureauer som "Participating Tour Operator" - netop for at undgå situationen med falske billetter og skuffede fodboldfans.

Disse rejsebureauer har eneret til at sælge de officielle billetter og til at benytte FIFAs officielle logo i forbindelse med VM i Sydafrika.
Billetter solgt gennem andre rejsebureauer vil sandsynligvis være falske, og ligegyldigt hvad disse bureauer lover, giver disse billetter ikke adgang til kampene.

Selv officielle billetter solgt gennem uofficielle kanaler vil blive ugyldiggjort af FIFA, hvis det opdages.

Køb kun hos de udvalgte agenter
Derfor understreger FIFA vigtigheden af kun at købe fodboldbilletter gennem de officielle kanaler eller hos de udvalgte agenter.

I Danmark er MyPlanet det eneste rejsebureau, der kan sælge rejser til Sydafrika med officielle billetter.

”Vi har via FIFA adgang til officielle billetter til Danmarks kampe, og vi kan endda skaffe billetter til VM-finalen. Vi kan garantere, at ingen  danske fans rejser hele vejen til Sydafrika i den tro, at de skal ned og se fodbold for så at blive afvist ved indgangen til stadion. Dette scenarie er en reel risiko, hvis man køber falske billetter," siger adm. direktør René Andersen, MyPlanet.

Det ventes at mellem 8.000 - 10.000 danskere vil rejse til VM i Sydafrika, og hos MyPlanet mærker man tydeligt fodboldfeberen.

"Der har allerede været stor interesse for at følge det danske landshold, og jeg er sikker på, at flere vil kontakte os, når kamp-programmet ligger helt fast," siger René Andersen.