10 gode grønne rejser

Hoteller og rejseselskaber over hele verden er for alvor gået klimavejen, og mulighederne for at rejse bæredygtigt uden at gå på kompromis med de store oplevelser er i dag utallige.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gorillatrekking, Rwanda
Man kan se gorillaer i zoologisk have, men det kan næppe måle sig med at stå ansigt-til-gorilla-ansigt med en af de store skabninger ude i det fri. Et af de eneste steder i verden, det er muligt, er langt inde i junglen mellem Rwanda og Uganda.

Næste: I trætopshøjde, Ghana

Som med alle andre vilde dyr er der aldrig nogen garantier, men trekker man længe nok, kan man være heldig at finde en familie af de sjældne bjerggorillaer, som man af hensyn til dyrene kun har tilladelse til at blive og observere en time, inden man skal trekke den temmelig besværlige vej tilbage igen.

Ikke desto mindre er det en stor oplevelse, som mange rejseselskaber udbyder. Bortset fra den generelle regel om, at man kun må blive hos gorillaerne i en time, er det dog ikke alle selskaber, der har den bæredygtige rejseform øverst på prioritetslisten, når de slæber turister med ud i junglen.

Et af de firmaer, der gør det, er Rwanda Eco-tours, som blandt andet donerer en del af firmaets overskud til lokalbefolkningen omkring nationalparkerne, som skal bruges til at bevare den skrøbelige natur.

Sådan rejser du klimavenligt:
Undgå så vidt muligt at rejse med fly
Tænk over, hvad du tager med. Affald kan være svært at komme af med på den klimarigtige måde
Køb lokalt
Spar på vandet
Køb ikke souvenirs fremstillet af f.eks. truede træsorter
Brug en lokal guide
Giv feedback til hotel og rejsebureau, så de ved, hvad de kan gøre bedre

Læs mere på www.rwandaeco-tours.com

Næste: I trætopshøjde, Ghana