Svært for brugerne at genkende falske Skat-emails

Skat har intet klart svar på, hvordan brugerne kan skelne mellem en phishing-mail og en legitim mail fra Skat.

Skat har intet klart svar på, hvordan brugerne kan skelne mellem en phishing-mail og en legitim mail fra Skat.Det skriver Skat i et e-mail-svar til Version2's historie om, at Skats henvisninger til deres hjemmeside bliver til klikbare links i populære webmails som Hotmail og Gmail, skriver Version2.

»Skat har ikke forudsætninger for at udtale sig om, hvordan brugere i almindelighed kan skelne mellem falske og rigtige mails.«

Version2 havde spurgt Skat, hvordan danskerne kan skelne mellem rigtige e-mails fra Skat og phishing-mails, der er ude på at franarre brugerne deres login-oplysninger.Skat stoppede sidste år med at sende klikbare links ud til brugerne i e-mails. Det giver nemlig mulighed for, at it-kriminelle kan sende falske e-mails ud, med henvisninger til en klon af Skats hjemmeside, som så stjæler ofrets login-oplysninger.

Skat burde ellers have sit på det tørre. Skat følger nemlig retningslinjerne fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor ikke-klikbare links defineres som links uden 'http', 'https' eller 'www' foran.

Skat vil nu overveje, hvordan de fremover skal kommunikere med e-mails til kunderne, som har tilmeldt sig Skats e-mail-service.

»Skat vil i lyset af den forskellige fremtræden hos brugerne og den senest anbefalede sikkerhedspolitik fra Digitaliseringsstyrelsen for link i e-mail fra offentlige myndigheder til borgere overveje, hvordan vi kommunikerer til de kunder, som har tilmeldt sig en e-mail service hos os,« fremgår det af svaret.

Deltag i debatten på Version2