Stort afslag i boligpriser inden påske

Alene i den første uge af april har sælgerne slået 450 millioner kroner af priserne. Det peger i retning af en måned med rekordstort prisfald.

Priserne på salgsopstillingerne fortsætter ned med stor fart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Boligsælgerne har tilsyneladende skåret toppen af udbudspriserne i et forsøg på at gøre hoserne grønne hos de potentielle købere, der måtte kigge på hus i påsken. I hvert fald viser prisstatistikken fra boligsiden Boliga.dk, at der alene i den første uge af april er blevet slået 450 millioner kroner af de samlede udbudbspriser på boliger til salg i Dannmark.

Så dramatiske prisnedsættelser på én uge er ikke set siden rekordmåneden oktober, da priserne i den første uge faldt med 452 millioner kroner - og samlet for hele måneden med 1,96 milliard kroner.

Sidste år i april blev priserne sat ned med 317 millioner kroner, og sammenlignet med de første måneder i år ser april også ud til at tage prisen: I januar blev der høvlet omtrent 200 milioner kroner af udbudspriserne i den først uge, mens de tilsvarende tal for februar og marts er henholdsvis 389 millioner og 342 millioner kroner.

I marts blev priserne samlet set sat ned med 1,55 milliard kroner. Det er næsten samme niveau som i januar og februar.

I september i fjor faldt priserne med 1,76 milliard kroner, og efter rekordmåneden oktober med et prisfald på 1,96 milliard kroner fulgte november op med et fald i udbudspriserne på 1,72 milliard kroner.

Sådan er udviklingen gået for de faktiske salgspriser:

#embed#

#embed#

Den officielle boligprisstatistik for første kvartal 2009 offentliggøres 21. april.

Læs også: Mæglere og økonomer strides om boligpriser