Salg af sommerhuse rasler ned

Det fynske sommerhusmarked befinder sig i en dyb bølgedal.

Foto: Foto: Jeppe Michael Jensen. Sælgerne venter på køberne - også når det gælder fritidshuse.
Læs mere
Fold sammen

Antallet af sommerhuse til salg er steget med hele 47 procent, mens antallet af gennemførte handler i 3. kvartal 2008 er faldet med 20 procent i forhold til året før, skriver Fyens Stiftstidende. Det viser tal fra Realkreditrådet og analysebureauet Faktaboksen.

I starten af december havde ejendomsmæglerne således 526 sommerhuse til salg. Men i tredje kvartal lykkedes det kun de fynske ejendomsmæglere at sælge 49 sommerhuse - altså mindre end en tiendedel af de udbudte huse.

Og det kræver tålmodighed for både sælger og ejendomsmægler at få lukket en handel. Den 1. december var den gennemsnitlige liggetid for et fynsk sommerhus oppe på 257 dage i snit - 33 procent mere end året før. Men udsvingene er meget store - for eksempel har en ejendomsmægler i Kerteminde haft et hus i Sommerbyen til salg i 919 dage.

Men køberne er der - de lurepasser bare og venter på, at priserne kommer længere ned, lyder meldingen fra branchen. Og tallene synes at bekræfte dette, idet gennemsnitspriserne på de udbudte huse trods det faldende marked ligger tæt på sidste års niveau.

- Hvis sælgerne ville lytte til deres ejendomsmægler og sætte priserne ned, ville husene også blive solgt, siger ejendomsmægler Hans Lilienhof fra ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff.

Nordfyns Kommune er klart det område, hvor der er bedst gang i handlen - måske fordi de faktiske salgspriser på et år er faldet med knap 20 procent.

Læs også: Huspriser faldt dobbelt så meget som ventet