Sådan får du atter plus på kontoen

Det er tid til at få styr på økonomien igen efter julegavekøb og udsalg.

Foto: Foto: Colourbox. Røg der lidt for mange varer i indkøbskurven i december? Så er det tid til at trimme økonomien.
Læs mere
Fold sammen

Januar er kendt for at være økonomisk trængt. I år har flere end normalt mærket kulden hos banken, når de i januar har stået tilbage med røde tal på kontoen i januar.

Det kan få folk til at begive sig ud i dyre kreditlån, fordi de ellers ikke aner, hvordan de skal få mad på bordet og regningerne betalt. Men det kan koste dyrt, skriver B.T.

- Det er vigtigt, at man lader være med at panikke og efterlader rudekuverterne uåbnede eller optage dyre kreditlån. I stedet skal man kigge på sit budget og se, hvordan man bedst muligt for rettet op på det, siger økonom Lisbeth Nebelong, der har skrevet adskilllige bøger om privatøkonomi.

Drop hurtige lån og kreditkort

I mange banker er det lukket for kassen, og det kan skabe desperation for kunden, der sidder tilbage med et kæmpe minus i januar.

- Det er vigtigt, at man overvejer alle andre muligheder, før man vælger et kreditkort. Tjek om det er muligt at få henstand med nogle af regningerne, eller om der er nogle steder, der kan skæres ned i forbruget, siger Lisbeth Nebelong.

Læs også: Bliv klar til stævnemødet med banken

Det vigtigste er at få betalt huslejen og børnehaven, og så er det ellers på tide at trimme budgettet.

- Drop for eksempel fitnessmedlemsskabet eller andre abonnementer, der ikke er strengt nødvendige. Derudover kan man se på ens daglige indkøbsvaner og find ud af, hvor der kan spares. Køber man for eksempel ind i kiosken? I så fald er der mange penge at spare, hvis man lægger planlægger sine indkøb og går i supermarkedet, siger Lisbeth Nebelong.

Hun anbefaler derfor, at man samler sine supermarkedbonner ind og ser dem grundigt igennem, så man kan bryde sine dårlige kioskvaner og spare mange penge i længden.

Læs også: Din livsstil afgør dine lånemuligheder