Sådan bliver de nye fleksrenter

Det kommer over det næste års tid til at koste det samme at tage etårige og treårige lån.

Foto: Claus Bjørn Larsen. Ydelsen på et F1-lån og et F3-lån forventes at blive ens i det kommende år, såfremt der er tale om et lån med afdrag, siger chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea.
Læs mere
Fold sammen

Der er udsigt til små rentestigninger til boligejere med flekslån, der skal rentetilpasses i de kommende uger med effekt fra 1. oktober. Nykredit og Totalkredit åbner ballet på torsdag, og renterne er fastlagt den 29. august, hvor Nordea Kredit også er færdig med sine to dages auktioner.

Ifølge Nordeas prognose kommer renterne fremover til at lyde på 0,5 procent for etårige lån, 0,8 procent for treårige lån og 1,5 procent for femårige lån - hvoraf de to sidstnævnte ikke skal rentetilpasses i denne omgang. Det er en stigning på ca. 0,15 procentpoint på de etårige flekslån i forhold til de nuværende renter, og det betyder, at der stort set ikke bliver forskel på ydelsen på etårige og treårige flekslån.

»Ydelsen på et F1-lån og et F3-lån forventes at blive ens i det kommende år, såfremt der er tale om et lån med afdrag,« påpeger chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea.

Der bliver dog betalt lidt mere i afdrag på de etårige lån.

En gruppe boligejere med toårige flekslån vil opleve, at deres rente falder fra 1,1 procent, som blev fastlagt for to år siden, til formentlig 0,67 procent ifølge Nordeas prognose. Set over en længere horisont forventer Nordea, at boligejerne næste år vil få etårige renter i omegnen af 0,6 procent, mens treårige og femårige lån i cirkatal kommer til at koste henholdsvis 1,25 og 2 procent.

»Det betragter vi som en forholdsvis lille stigning, så boligejerne bør efter alt at dømme ikke gå og frygte for store stigninger i deres månedlige ydelse lige med det første,« konkluderer Lise Nytoft Bergmann.

Ydelsen på etårige lån kommer ifølge prognosen til at ligge på 3.410 og 860 kroner med og uden afdrag. De fastforrentede lån til 3,5 med afdrag koster til sammenligning en månedlig ydelse efter skat på 3.980 kr. Men afdraget på det etårige flekslån er på 2.680 kroner om måneden, mens det fastforrentede lån kun bliver afdraget med 1.650 kroner om måneden.

»Tager man i betragtning, at et fastforrentet også har den fordel, at man kan skære en god bid af restgælden, når renten på et tidspunkt stiger igen (ved at opkonvertere, red.), så vurderer vi fortsat, at det fastforrentede lån er et konkurrencedygtigt alternativ til F1-lånet,« lyder vurderingen fra Nordea-økonomen.