Sådan bliver de kommende ydelser på flekslån

Tre års fast rente kommer til at koste 40 kroner mere om måneden end et års fast rente.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Nykredit og Nordea Kredit har fastlagt renterne på flekslån over det kommende år, og de to koncerners etårige renter er siden den seneste refinansiering steget fra henholdsvis 0,36 og 0,35 procent til 0,49 og 0,56 procent.

Der er stadig tale om lave renter set i historisk perspektiv på en lånetype, der indledte tilværelsen med en rente på 3,95 procent. Året efter steg den til 4,38 procent, og undervejs til de nuværende niveauer var F1-renten oppe og vende på 5,61 procent.Efter dagens rentetilpasninger koster det i Nordea Kredit 3.420 kroner om måneden at have et F1-lån. Men flere realkreditinstitutter forsøger at overtale kunderne til at binde renten i længere tid - blandt andet med højere priser på de længereløbende flekslån. Og prisforskellen for en længere renteperiode er lille, mener boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

»En boligejer med et F3-lån på 1 million kroner skal således betale en ydelse på 3.460 kroner om måneden efter skat i de kommende tre år. Det er blot 40 kroner mere, end hvis boligejeren var fortsat med sit F1-lån,« påpeger hun.

Hvis renten på F1-lånet stiger med 0,8 procent i løbet af det kommende år, så har boligejere med F3-lån samlet set fået en lavere rente.

Et skift fra etårig til femårige rentetilpasninger betyder et hop i ydelsen på 210 kroner om måneden til 3.610 kroner med afdragsbetaling og et hop på 770 kroner for lån uden afdrag til 1.540 kroner om måneden.