Så meget betaler du for meget som bankkunde

Bankkunder kan spare mange penge ved at shoppe rundt efter det bedste tilbud.

Loyale bankkunder snyder ifølge ny undersøgelse sig selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER

Der er mange penge at spare for bankkunder ved at finde det bedste tilbud. Især for kunder i Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, som betaler op mod 40 pct. for meget for deres banklån. Det skriver Jyllands-Posten.

Tallene stammer fra en undersøgelse fra bankportalen Mybanker.dk, der har sammenlignet mere end 3.000 bankkunders eksisterende renter med de renter, som konkurrerende banker er villige til at låne dem penge til.

»Loyale kunder har et kæmpe potentiale for at spare penge ved at skifte bank eller forhandle med deres nuværende bankforbindelse. Vi oplever, at langt de fleste kunder kan blive bedre stillet,« siger Rune Mikkelsen, analytiker i Mybanker.dk.

Kunderne i landets største bank Danske Bank betaler ifølge undersøgelsen i gennemsnit 6,9 pct. i rente på deres boliglån og 6,2 pct. på deres andelsboliglån. Når de sender deres lån i udbud på Mybankers hjemmeside, falder renten til hhv. 4,6 og 3,7 pct. i gennemsnit. Kunderne i Nordea og Jyske Bank kan dog også spare betydelige summer.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer bankkunderne til at være mere aktive. Styrelsens tidligere undersøgelser er kommet frem til samme konklusion.