Nye bøger om mad

Han er en mand, der i sit fag - og her på læsernes/brugernes vegne - går helt ned i mindste petitesse, så

alle vil kunne lege med. Alle opskrifter findes i en avanceret og i en enkel udgave, og der er afsat to sider til hver version med

en gennemforklaret opskrift på den ene side og foto af den færdige ret på den anden. Ideen med den avancerede og

enkle tilberedning er god, men kan synes lidt overdrevet, når man i et tilfælde


som "limefromage med bananer

og passionsfrugtsauce" stort set kun har formen på retten til forskel - fromagen lægges i en trekantform i den avancerede

ret og i en tallerken i den enkle. Der laves kurve i den avancerede og kun smulder i den enkle, og så karamelliseres bananskiverne med

en gasbrænder i den avancerede (side 138-39 og 150-51).


Ingredienslisten er omfattende, tilberedningen meget grundig. Hver opskrift

indledes med "Specielle redskaber" og "Produktionstid". Der gøres meget ud af grundopskrifter og teknikker

samt redskaber - Markus Grigo har gjort sit til, at det skal kunne lykkes.





Markus Grigo: "Markus Grigo Desserter",

216 sider, illustreret, 349 kr., Cyril & Co.