Nu er der åbnet for en fast rente på to procent

Det første realkreditinstitut har allerede 2-procentslånet klar på hylderne og giver lånetilbud tirsdag. I løbet af ugen følger de andre efter.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye fastforrentede realkreditlån, som blev kaldt usandsynligt for få måneder siden åbner nu og allerede i dag vil de første kunder kunne få fingre i den rekordlave rente på bare to procent i 30 år.

I Nykredit starter man i dag med beregninger og tilbudsgivning i den nye obligation, og toprocentslånet er fra i dag den generelle anbefaling til låntagerne.

»Fra i dag har vi beregninger og tilbudsgivning. I eftermiddag regner vi med at kunne stille en kurs - den bliver sandsynligvis omkring 96,7,« siger Sune Worm Mortensen, områdedirektør i Nykredit.

Onsdag følger BRFkredit og Realkredit Danmark efter.

»2,5'eren lukkede mandag og to'eren åbner i dag. Fra i morgen vil den være i systemerne, så kunderne kan optage lån i den,« siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Nordea Kredit er klar torsdag.

For nogle låntagere med variabel rente vil toprocentslånet kunne være en mulighed for at sikre sig en fast rente uden en markant merbetaling - men det kræver, at de er villige til at betale afdrag.

For et lån på en million kroner forventes den månedlige ydelse efter skat at lande på ca. 3.700 kroner. Til sammenligning ligger den månedlige ydelse på et tilsvarende F1-lån på 3.470 kroner, mens ydelsen på et F3-lån ligger på 3.420 kroner og ydelsen på et F5-lån på 3.460 kroner, lyder en beregning fra Nordea Kredit.

»Det vil ikke koste boligejere har meget mere at vælge den 30-årige sikkerhed frem for den 1-, 3- eller 5-årige. Samtidig vil boligejere med fastforrentede lån have mulighed for at skære en bid af deres restgæld, såfremt renten på et tidspunkt begynder at stige igen. Den mulighed vil boligejere med rentetilpasningslån ikke have,« skriver boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i sin analyse.