Lejere smides ud - husene skal rives ned

Hvorfor skal vi flytte, hvis ejeren bare skal rive vores huse ned?

En række udlejede huse i Jægerspris skal ende som murbrokker, fordi de ikke længere indgår i planerne for Forsvarets ejendomme. Lejerne er opsagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Morten Juhl

Det spørgsmål stiller en række beboere på Kulhusvej ved Jægerspris' øvelsesterræn sig selv i disse dage. De har nemlig fået opsagt deres lejekontrakter, efter Forsvaret har opsagt en lejekontrakt med Frederikssund Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Frederikssund Kommune har siden 1978 fremlejet otte huse, som Forsvaret ejer på Kulhusvej, til borgerne. Men det er nu slut. Årsagen er, at Forsvaret arbejder på at tilpasse antallet af lejemål til dets egne ansattes behov. Dermed er husene på Kulhusvej overflødige. Når lejerne er flyttet, vil Forsvaret vurdere, om husene rives ned eller bruges til andre militære formål som for eksempel opmagasinering.

Det har fået fem af vejens beboere til at protestere.

- Det er fuldstændigt meningsløst og virker ikke gennemtænkt, siger Ingelise Jakobsen, der har boet på Kulhusvej i 16 år.

Den endelige dato for opsigelsen af husene er endnu ikke fastlagt, men indtil videre har Forsvaret sat 30. november som deadline.

I Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste kan chefen for boligkontoret Esben Andersen godt forstå den kedelige situation. Men der kan ikke rykkes ved beslutningen.

- Det er selvfølgelig træls for lejerne, men Forsvaret har besluttet, at ejendommene skal afvikles, siger Esben Andersen.