Gode råd til udlejere

Først og fremmest skal man være opmærksom på, at der er omkostninger forbundet med at udleje sin bolig.

Tag billeder af boligen, inden lejeren overtager den, så du kan dokumentere standen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Der går penge til  annoncering, liggetid, skader og vanrøgt, manglende betaling af husleje, rådgivning og udarbejdelse af lejekontrakt m.m.

Nogle banker og realkreditinstitutter kræver et ekstraordinært afdrag på restgælden i forbindelse med udlejning.

Sørg altid for at opkræve det maksimale beløb i forudbetalt husleje – nemlig tre måneder. Hvis lejer ikke betaler, kan en eventuel udsættelsesforretning med fogedens hjælp nemt tage tre til fem måneder.

Anvend altid standardkontrakter – inklusive vejledning. Individuelle ændringer og aftaler skal skrives præcist ind i standardkontrakten.

I forbindelse med en tidsbegrænset lejeaftale bør begrundelsen for selve tids­begrænsningen altid skrives ind i kontrakten.

Husk altid at tage foto af ejendommen, inden lejer flytter ind og få lejeren til at underskrive disse dokumentationsbilleder. Det er en stor hjælp i forbindelse med skader og vanrøgt ved udflytning.

Vær opmærksom på forskellen på fremleje og udlejning. Fremleje er den korrekte term, når lejeren og ikke ejeren fremlejer lejemålet – ofte i forbindelse med midlertidig udstationering eller studieophold i udlandet.