Jan Fog valgte selv Claus som sin arvtager

Grundig liebhavermægler med stort ego overtager Jan Fogs trecifrede millionforretning.

Claus Borg er en travl mand, men når han endelig har tid til at slappe af, sejler han og hustruen til svenske Kullen eller øen Ven. Fold sammen
Læs mere

Jan Fog var ikke i tvivl. Når den farverige og vellidte liebhavermægler ikke var her længere, var der kun ét firma, der kunne overtage firmaet. Bag det firma står Jan Fogs tidligere protegé og ansatte Claus Borg, som dog har haft sit eget og meget succesfulde ejendomsmæglerfirma siden 1992.

Den nordsjællandske ejendomsmægler overtager forretningen fra Jan Fog og stoler på, at mange af de nuværende kunder vil fortsætte, især fordi han overtager efter ønske fra Jan Fog selv.Borg blev færdiguddannet jurist i 1983, og efter et par års arbejde med blandt andet biler og hoteller skulle han videre til det, han virkelig brændte for og blev ansat hos Jan Fog.

Claus Borg, ejendomsmægler i Nordsjælland

»Jeg er måske lidt kedelig sammenlignet med Jan (Jan Fog red.). Jeg kommer ikke til at være på forsiderne, men nu får jeg da lidt opmærksomhed.«


Claus Borg fortæller, at han lærte enormt meget i tiden hos Jan Fog, og de beholdt da også et både privat og fagligt godt forhold helt indtil Jan Fogs død, selv om Claus Borg allerede gik egne veje i 1992. Her etablerede han sit eget ejendomsmæglerfirma, som hurtigt blev en succes.

Han har i dag et af landets største liebhaverejendomsfirmaer, hvor de fleste af husene ligger på den pæne side af ti millioner, og hvis du skal ud at bruge 32 millioner på en villa, kan Claus Borg også hjælpe dig.

Ego og højt humør

Claus Borg har ifølge både ham selv og bekendte et stort ego, men det kommer man ikke til at mærke på samme måde som med Jan Fog.

»Jeg er måske lidt kedelig sammenlignet med Jan. Jeg kommer ikke til at være på forsiderne, men nu får jeg da lidt opmærksomhed,« siger Claus Borg.

Han er muligvis kedelig i forhold til Jan Fogs mange forsider, men Claus Borg har opbygget sig en solid forretning.

Jan Fog roste ifølge enken Charlotte Juul Claus Borgs virksomhed for at have gennemslagskraft og høj etik, og han roses af ansatte for sin ledelsesstil.

»Han har altid et smil og højt humør. Hans styrker er helt klart hans grundighed og hans flair for menneskelige relationer,« siger ejendomsmægler og salgskoordinator i Claus Borg & Partner, Michelle Metzsch.

Den positive personlighed har måske også bidraget til, at han nu er gift på 27. år med hustruen Charlotte. De har sammen børnene Rasmus og Matilde. Matilde går på designskolen i Kolding, og Rasmus er gået i Claus Borgs fodspor og læser jura.

Når Claus Borg skal slappe af, traver han de knap 50 meter fra kontoret ned til Tårbæk Havn, hvor hans båd ligger, når Claus Borg og hustruen ikke sejler til svenske Kullen eller øen Ven på sommertogt.

»Når man arbejder så mange timer som jeg, har man ikke tid til at have et sommerhus, og jeg har da heller ikke fået gjort så meget ved båden i år,« siger den travle ejendomsmægler.