Højsæson for boligsalg: Så meget skal du betale for dit nye hjem

Maj og juni er to af årets mest hektiske måneder på boligmarkedet, men inden man bevæger sig ud i et boligkøb, er det en god idé at tjekke prisniveauet i sit favoritområde.

Maj og juni er to af årets mest hektiske måneder på boligmarkedet, men inden man bevæger sig ud i et boligkøb, er det en god idé at tjekke prisniveauet i sit favoritområde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligportalen Boliga.dk har opgjort kvadratmeterpriserne på solgte boliger i 2015, og tallene viser, at man skal være ved muffen for at købe lejlighed i Københavns indre by eller villa i Charlottenlund nord for hovedstaden.

40.000 kr. for én kvadratmeter
I København K koster én kvadratmeter lejlighed næsten 40.000 kr. i snit, hvilket svarer til, at en klassisk treværelseslejlighed på 80 kvadratmeter er blevet afsat for ca. 3,2 millioner kroner.

Listens nummer to er Frederiksberg C, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejlighederne er endt på 35.541 kroner eller ca. 2.840.000 kr. for 80 kvadratmeter bolig.

Vil man købe dyrt ind i Jylland, skal man slå et smut forbi Aarhus C, hvor købere af ejerlejligheder i den centrale del af byen har hostet op med godt og vel 28.500 kr. pr. kvadratmeter, mens naboerne i Aarhus N er sluppet lidt billigere med ca. 27.200 kr. pr. kvadratmeter.

Kongen af kvadratmeterpriser
Villamarkedets ukronede konge er Charlottenlund, der huser nogle af landets mest fashionable ejendomme.

I gennemsnit er én kvadratmeter hus blevet solgt for 43.300 kr. i 2015, og hvis man omregner det til en ejendom på 140 kvadratmeter, har køberne skullet slippe godt og vel seks millioner kroner for at bo i det populære område.

Den sædvanlige garde af nordlige københavnerforstæder dominerer toppen af listen med Hellerup, Virum og Gentofte som de dyreste efter Charlottenlund, mens villamarkedet i København S indtager femtepladsen med et snit på 31.500 kr. pr. kvadratmeter.

Uden for hovedstadsområdet er det Risskov ved Aarhus, der kan byde på de dyreste villaer. Her er gennemsnittet pr. kvadratmeter endt på 26.200 kr.

Billigst i Nakskov og Rødding
De billigste huse er ifølge Boliga.dk blevet solgt i Nakskov på Lolland, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er endt lige omkring 4.000 kr. – eller 560.000 kr. for et parcelhus på 140 kvadratmeter – mens én kvadratmeter hus i Rødding i Sønderjylland og Lemvig ved Limfjorden er blevet afsat for henholdsvis 5.000 og 6.000 kr. i snit.

På lejlighedsmarkedet er køberne sluppet billigst i Randers C, hvor snittet er endt på 9.200 kr.

Se kvadratmeterpriserne på solgte boliger i dit område:

Villaer/rækkehuse
Ejerlejligheder