Her er Strandvejens tre top-mæglere

Der er hård kamp om at sælge de største og dyreste pragtpalæer i og omkring hovedstadsområdet. Her er de tre mæglere, der sidder på flest af områdets dyreste villaer.

Ejendomsmægler Arne Skafdrup, Charlottenlund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reimar Juul
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1.

Den største mægler af liebhavervillaer i hovedstadsregionen er Arne Skafdrup.

Den Charlottelund-baserede ejendomsmægler er indehaver af den Home-afdeling i Danmark, der har den største omsætning. Arne Skafdrup har de senere år stået bag salget af en stribe luksuspalæer herunder den efterhånden landskendte adresse Hambros Allé 32 i Hellerup.

Skafdrup solgte i slutningen af 2011 det omstridte luksuspalæ til den nyslåede fitness-milliardær Henrik Rossing, der for to uger siden solgte fitness-kæden Fitness World for mere end to milliarder kroner til en norsk kapitalfond.

Rossing købte i 2011 Hambros Allé for 50 millioner kr. Pragtvillaen med navnet Bella Vista har tidligere huset den ene rigmand efter den anden. Den tidligere it-milliardær Erik Damgaard solgte i 2008 villaen til eksbokseren Hans Henrik Palm for 75 millioner kr. i 2008.

Finanskrisen endte dog med at slå Henrik Palm i gulvet. I 2011 blev den tidligere topbokser erklæret personlig konkurs.

2.

På liebhavermæglerlistens andenplads finder vi Ivan Eltoft Nielsen. Eltoft Nielsen stod i 2013 for salget af en af Danmarks mest attraktive ejendomme, slottet Tusculum ved Bagsværd Sø. Ivan Eltoft Nielsen solgte den overdådige ejendom til erhvervsmanden Lars Kolind Nielsen for 45,5 mio. kr.

De tidligere ejere var ejendomsmægler-parret Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard, der købte Tusculum i 2002 for 45 mio. kr. Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard stod tidligere i spidsen for en lang række Nybolig-afdelinger.

Da boligmarkedet var på sit højeste havde parret 22 forretninger, 120 ansatte og solgte 4000 boliger om året.  På grund af en stigende gæld opgav parret i 2012 Nybolig-butikkerne. Siden da har de solgt boligprojekter for firmaet Living Homes.

Ivan Eltoft Nielsen solgte desuden Mærsk Mc-Kinney Møllers private bolig i en handel, der blev tinglyst i sidste uge. Villaen i Charlottenlund blev handlet til 18,75 millioner kr., hvilket er 5,25 millioner kr. under udbudsprisen på 24 millioner kroner.

3.

Nummer tre på business.dk’s uofficielle liebhaverliste er Claus Borg & Partner med hovedsæde i Klampenborg. Claus Borg og Søren Heilesen overtog i begyndelsen af maj den afdøde kendismægler Jan Fogs forretning, hvilket var et ønske fra hovedpersonen selv.

De to mæglere har i adskillige år selv drevet mæglervirksomhed i samme område som Jan Fog og havde et nært venskab med den kendte ejendomsmægler. Inden Claus Borg oprettede sin egen virksomhed var han i en årrække ansat hos netop Jan Fog. Borg har de seneste 23 år haft en succesrig mæglerforretning med særlig fokus på det storkøbenhavnske område.