Hvorfor betaler pensionist B-skat?

Renter og anden kapital­indkomst opkræves i rater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Hvorfor betaler jeg B-skat? Det spørgsmål har jeg stillet Skat på Sluseholmen og fået svar fra Ringkøbing: »Hvis du ikke er tilfreds, kan du få forhøjet din trækprocent.«

Jeg får pension fra Statens Administration efter 50 år på arbejdsmarkedet. Derudover har jeg kapitalindkomst fra renter af obliga­tioner og bankrenter. B-skatten opkræves månedligt med 3.365 kroner, i alt 33.650 kroner svarende til 32,8 procent af kapitalindkomsten på 102.583 kroner.

Med venlig hilsen L.

! Udgangspunktet i skattelovgivningen er, at skatten skal betales i takt med, at indkomsten erhverves. For A-indkomster, løn, pensioner med videre er udbetaleren pålagt en indeholdelsespligt ved udbetalingen. Dette betyder i dit tilfælde, at Statens Administration indeholder skat af din bruttopension.

Indkomster, der ikke er A-indkomst, betegnes B-indkomst. Renteindtægter er for eksempel B-indkomst. For B-indkomster gælder, at skatten opkræves med ti lige store rater i løbet af indkomståret.

Der er i kildeskatteloven og kildeskattebekendtgørelsen regler om, at der inden for visse grænser skal indregnes B-indkomster i skattekortet. En sådan indregning har som konsekvens, at B-skatteraterne bortfalder eller formindskes.

Ud fra din indkomstsammensætning medfører indregningsreglerne, at B-skatten ikke fuldt ud har kunnet indregnes i dit skattekort, og at du derfor modtager B-skatte­raterne.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen,

advokat (H), www.ForumAdvokater.dk