Her faldt huspriserne med fire procent

Den endelige opgørelse af husprisernes udvikling viser prisfald på op til fire procent, mens priserne steg andre steder.

Foto: Christian Liliendahl.
Læs mere
Fold sammen

Den endelige opgørelse af husprisernes udvikling frem til og med årets 3. kvartal bekræfter, at boligmarkedet i Danmark er delt i to. Men priserne faldt i fire regioner med op til fire procent i Nordjylland, så steg priserne i hovedstaden med 0,7 procent fra 2. til 3. kvartal.

Samlet set faldt priserne på enfamiliehuse på landsplan med 0,6 procent.

Der er dog stadig tale om prisstigninger i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. På et år er priserne på enfamiliehuse på landsplan steget med 2,6 procent med en stigning på 6,3 procent i Region Hovedstaden. Og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea er ikke så bekymret over udviklingen fra 2. til 3. kvartal i år.

»Det er, hvad der normalt sker i et stabilt marked på denne tid af året. Hver gang efteråret går på hæld, falder efterspørgslen efter boliger nemlig en smule, og det presser alt andet lige priserne lidt ned,« lyder hendes analyse af tallene.

Nordeas krystalkugle viser da også prisstigninger i de kommende par år til boligejerne på2,5 procent i 2014 og 3 procent i 2015.

»Dagens tal skal derfor snarere læses som et vidnesbyrd om, at vi befinder os i et marked, som er ved at stabilisere sig - ikke et marked, som har fuld fart på, men heller ikke et marked, som igen er ved at falde sammen om ørerne på os. Den tendens bekræftes af, at huspriserne trods alt er steget med 2,6 pct. det seneste år,« vurderer Lise Nytoft Bergmann.