Her er boligkøbernes favoritområder i 2013

Selvom Frederiksbergs boligejere i de kommende år vil opleve gevaldige stigninger i grundskylden, er områdets popularitet ikke faldet blandt boligkøberne.

Foto: Dennis Lehmann. Selvom Frederiksbergs boligejere i de kommende år vil opleve gevaldige stigninger i grundskylden, er områdets popularitet ikke faldet blandt boligkøberne.
Læs mere
Fold sammen

En ny analyse fra Boliga.dk viser, at på såvel hus- som lejlighedsmarkedet er Frederiksberg C det sted i landet, hvor flest brugere gennemsnitligt har klikket på annoncerne for udbudte boliger i 2013, og postnummeret har sågar snuppet førstepladsen fra København Ø på villamarkedet og København K på lejlighedsmarkedet sammenlignet med sidste år.

I gennemsnit er en hus-annonce på Frederiksberg blevet vist 1.203 gange i løbet af 2013, mens på Østerbro på andenpladsen har genereret 1.147 klik og København NV’s villaer har opnået 1.076 klik.

Landslistens villa-top er domineret af hovedstadsområdet og kommunerne nord for København, hvor blandt andet Valby, Lyngby, Dyssegård, Vanløse og Gentofte scorer mange klik fra brugerne, og først på en 17.-plads finder man et postnummer uden for hovedstadsområdet, nemlig Aarhus C., hvor hus-annoncerne i snit har trukket 662 besøgende til.

På lejlighedsmarkedet er det de københavnske postnumre, der opsamler flest klik med Frederiksberg C, København K, København V og København Ø som topscorere, mens Frederiksberg (postnummer 2000), København N og Hellerup kommer lige efter.

By på Lolland tager kæmpespring

Det største spring på popularitets-listen over villaer står den lille by Dannemare på Lolland for. I 2012 befandt boligerne sig på en plads som nr. 436 blandt de 556 postnunre, der indgår i undersøgelsen, men i 2013 er byen kravlet 196 pladser frem og er nu det 240. mest populære sted at søge efter boliger - givetvis hjulpet på vej af presseomtale af byens boliger, som er blandt landets allerbilligste.

Rungsted Kyst står for det største spring på lejlighedsmarkedet med 37 pladser fra nummer 80 til nummer 43.

De største byer trækker

Internt i de enkelte regioner er der ikke de store overraskelser blandt klik-topscorerne.

I Region Midtjylland er det husene i Aarhus C, der har flest visninger af boligannoncerne, mens Region Nordjyllands boligsøgende klikker mest på annoncer i Aalborg og Region Syddanmarks topscorer er Odense M.

Region Sjællands mest klik-sugende villa-annoncer finder man ifølge Boliga.dk i Roskilde.

*Derer kun medtaget postnumre med min. 20 udbudte boliger i 2013 og 2012. Boligannoncer med flere end 5.000 visninger er udeladt af statistikken.

Se hvor i landet flest har klikket på boligannoncer i 2013

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder