Danmark får smæk: Her er Nordens dyreste lejligheder

Synes du, at boligerne i Københavnsområdet er dyre? Sammenligner vi den dyreste lejlighed i Danmark med de dyreste i vores nabolande, må vi se os slået med adskillelige millioner.

Fra Nordens dyreste lejlighed kan man nyde denne udsigt over Oslofjorden Foto: Privatmegleren Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes lækre lejligheder og rigtig lækre lejligheder.

Og så findes der rigtig, rigtig lækre lejligheder.

Dem hvor balkonerne er alle de steder, du kunne tænke dig, og hvor udsigten uden besvær udkonkurrerer de programmerede landskaber på din screensaver.

Prisen - den hænger ufravigeligt sammen med detaljegraden og antallet af rigtig, man kan putte foran lækker.

Ser man på de dyreste lejligheder til salg hos os og hos vores største nordiske naboer, repræsenterer de fire lande en samlet udbudspris på knap 130 millioner kroner, det skriver Boliga.

Hvilket svarer til, at de fem lejligheder er udbudt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på lidt over 115.000 kr.

Her kan du se, hvad de dyreste lejligheder i Norden har at byde på:

Danmark - Hellerup - 262 m2 - 25.000.000 kr.


Foto: Home Charlottenlund Fold sammen
Læs mere

Som det eneste land i Norden ligger den dyreste lejlighed til salg i Danmark ikke i hovedstaden. Men derimod en lille kilometer nord for kommunegrænsen i Hellerup, der i år har været stedet for nogle af de allerdyreste villahandler.

Lejligheden er da også større end mange af bro-kvarterernes to-, tre- og fireværelses.

I den dyreste lejlighed, der for øjeblikket er til salg i Danmark, kan køberne nemlig brede sig i ni rum fordelt på 262 kvadratmeter, oplyser Boliga.

Også her er der mulighed for at nyde udsigten. Rundt om huset går der nemlig en knap 340 kvadratmeter stor terrasse, hvorfra der er ugeneret udsigt til Øresund og Sverige i det fjerne.

Se lejligheden her.

Sverige - Stockholm - 217 m2 - 30.759.300 kr.

Foto: Eklund Stockholm New York Fold sammen
Læs mere

I Sverige findes den dyreste lejlighed, der netop nu er til salg i et nybygget hus i Stockholm kaldet The Corner House. Og ja, det er elevatorknappen mærket 'PH', man skal trykke på for at komme hjem.

Lejligheden ligger i bydelen Norrmalm, der er Stockholms mest centrale, og som ligger ud til vandet og Gamla Stan.

Er man i tvivl om, hvor man befinder sig, kan man få det opklaret ved et hurtigt besøg på den private tagterrasse. Her er der nemlig udsigt over byens tage og kirkespir.

Lejligheden er ifølge Boliga 217 kvadratmeter stor, tagterrassen er 40, og begge dele er bygget med 'state of the art'-detaljer i eksklusive materialer.

Se lejligheden her.

Finland - Helsinki - 347 m2 - 33.473.700 kr.

Foto: Huoneistokeskus Fold sammen
Læs mere

Finlands dyreste lejlighed til salg netop nu og Nordens samlede næstdyreste, er samtidig også den ældste på denne liste med knap 90 år på bagen.

Lejligheden er fyldt med gamle liebhaverdetaljer. Her er sildebensparket - også i walk in'et - karnap, balkoner og åben pejs.

Området beskriver ejendomsmægleren som værende et af Helsinkis mest sofistikerede.

Og med allétræerne, det brede fortorv og de nøje trimmede buske, kunne tankerne godt ledes i retning af den ligeledes sofistikerede Frederiksberg Allé i København.

På den anden side af gaden er der dog ikke udsigt til endnu en stribe palæejendomme - men derimod til bølgerne i den Finske Golf.

Se lejligheden her.

Norge - Oslo - 300 m2 - 40.316.788 kr.

Foto: Privatmegleren Fold sammen
Læs mere

Lejligheden her ligger i Oslo og er Nordens absolut dyreste med en udbudspris på godt 50 millioner norske kr.

Det svarer til et beløb i omegnen af 40 millioner danske kr., og havde adressen haft et dansk postnummer, ville prisen være høj nok til at placere lejligheden blandt de ti dyreste villaer til salg her i landet.

Det er i særdeleshed beliggenheden i første række til Oslofjorden, der har betydning for, at lejligheden er blevet prissat, som den er.

Og det er ikke bare gennem panorama-vinduerne, at man har mulighed for at beskue bølgerne i fjorden. Den 300 kvadratmeter store lejlighed er nemlig også forsynet med tre altaner og en privat tagterrasse.

»Beliggenheden er helt unik med en fantastisk udsigt over Oslofjorden. Der findes ingen tilsvarende lejligheder til salg i Oslo for øjeblikket,« siger ejendomsmægler Ragnhild Misvær Stenbeck fra Privatmegleren, der har lejligheden til salg til Boliga.

Se lejligheden her.

*Der er ikke medtaget lejligheder udbudt som projektsalg, ligesom Island undtagelsesvis ikke er medtaget i betegnelsen 'Norden'.
Udbudspriserne er omregnet til danske kroner via valutakurser pr. 9. august 2016 fra Euroinvestors valutakurser.dk.