80 kvm i København stiger 200.000 kr. på et år

Boligpriserne fortsætter med at stige, og særligt i Region Hovedstaden kan boligejerne glæde sig over unormale store prisstigninger.

Boligpriserne i Region Hovedstaden er det seneste år steget så kraftigt, at en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvadratmeter er steget med 200.000 kr. i pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Boligmarkedet er for alvor kommet i gang igen, og det er både villaer og lejligheder, der måned for måned stiger i pris. I marts steg salgsprisen på en ejerlejlighed med 2,2 procent på landsplan, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det er langt mere end de stigninger, der normalt ses i marts. I marts 2014 var stigningen blot på 0,5 procent, og også i marts 2013 og 2012 holdt priserne sig langt mere i ro. Særlig i København og hovedstadsområdet er det gået stærkt det seneste år.

»Alene i Region Hovedstaden er salgsprisen på en ejerlejlighed steget fra 24.572 kroner pr. kvadratmeter i marts 2014 til 27.153 kroner pr. kvadratmeter i marts i år. Har man en lejlighed på 80 kvadratmeter, er den i gennemsnit steget 200.000 kroner i værdi på bare et enkelt år,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Priser er som bekendt styret af udbud og efterspørgsel, og i marts faldt udbuddet af ejerlejligheder med 1,3 procent, ligesom prisnedslaget også blev markant mindre.

På landsplan faldt nedslaget med 16,4 procent fra februar til marts, mens det i Region Hovedstaden faldt med 20,9 procent. Nedslaget i Hovedstaden ligger nu på under 400 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er det laveste, Boligsiden.dk har målt siden januar 2010.

Villapriser nærmer sig ny rekord

Også villaejerne kan med glæde konstatere, at deres mursten løbende bliver mere og mere værd. I marts steg salgsprisen på en villa således med 1,5 procent på landsplan.

Det er ifølge Boligsiden.dk udsædvanligt for marts måned, hvor stigningen de seneste to år har ligget på under en procent, og hvor priserne endda faldt i marts 2012.

I marts i år lå salgsprisen i gennemsnit på 11.900 kroner pr. kvadratmeter for en villa, hvilket blot er en smule lavere end rekordpriserne på 12.000 kroner pr. kvadratmeter i 2010.

Ifølge Birgit Daetz nærmer villaerne sig rekorden med hastige skridt, og hun finder det sandsynligt, at kvadratmeterprisen i år kommer op over de 12.000 kr.

»Vi kan allerede nu se, at antallet af ejerbolighandler i marts kommer til at overgå forrige år med adskillige længder, og den øgede lyst til at handle bolig påvirker naturligvis hele markedet - især priser og nedslag,« siger Birgit Daetz.