»Vi er ikke en flok økoflippere«

Fokus er et borgerligt parti, der peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Tidligere medlem af Dansk folkeparti Christian H. Hansen meddeler på et pressemøde onsdag d.10.marts 2010, at han har stiftet et nyt parti kaldet Fokus. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fokus-partileder Christian H. Hansen har med egne ord et hjerte, der er halvt rødt og halvt blåt. Men det er åbenbart sidstnævnte halvdel af hjertet, som han vælger statsministerkandidat med.

- Jeg kan lige så godt sige med det samme, at vi peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Men en helt ny Lars Løkke, der skal trækkes ind mod midten af dansk politik. Han er den bedste til at hjælpe landet ud af den økonomiske krise, sagde Christian H. Hansen ved dagens pressemøde, hvor han lancerede det nye parti Fokus.

Partiet har dyrevelfærd, klima og økologi som sine mærkesager. Og Christian H. Hansen mener sagtens, at det kan forenes med at være borgerlig.

- Nu skal man ikke betragte os som sådan en flok økoflippere. Eller nogle overvintrende hippiere, der lige pludselig dukker frem med det her. Vi mener det alvorligt. Vi vil også gerne sende det budskab, at selvom man er borgerlig, og det er vi, så kan man godt forlange at få ordentlige fødevarer og økologi, siger Christian H. Hansen.  

Fokus vil bl.a. have indført et dyreværnspoliti i Danmark og et forbud mod dyresex.