DF: Pia er stadig dyrenes bedste ven

Dansk Folkeparti afviser, at dyrene har fået en ny bedste ven i partiet Fokus. Det nye parti forsvinder hurtigt igen, emner Søren Espersen (DF).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rollen som dyrenes bedste ven er ikke en, som Dansk Folkeparti har tænkt sig at lade deres tidligere dyreværnsordfører Christian H. Hansen tage med over i sit nye parti Fokus.

"Det er uforståelig, at Christian H. Hansen fremhæver dyrevelfærd som noget særligt for hans parti. Det er Pia Kjærsgaard, der har interessen for det her emne, og som oprindelig bad ham om at blive ordfører på området. Det er helt tilfældigt, og det kunne lige så godt have været en af vores andre medlemmer. Jeg tror slet ikke, at Christian H. Hansen havde nogen særlig interesse for emnet inden da," siger Søren Espersen, medlem af Dansk Folkepartis gruppeledelse.
 
Han varsler, at Dansk Folkeparti er på vej med mange tiltag indenfor dyrevelfærd.

"Vi har mange ting i støbeskeen, som vi kommer til at arbejde med i år," siger Søren Espersen.

Han levner ikke det nye parti Fokus de store overlevelseschancer på Christiansborg.

"Jeg opfatter det som et enkeltsagsparti, og det er ikke nok. Jeg tror det her er et af de partier, der dukker op og rimelig hurtigt forsvinder igen. Hvis et nyt part skal lykkedes, skal man starte med 600-700 topmotiverede medlemmer fra dag ét. Og der skal være nogle personer, som er meget karismatiske og har stor gennemslagskraft. Det har jeg altså endnu ikke set, at Christian H. Hansen har endnu," siger Søren Espersen.