Danmarks nye parti hedder Fokus

Dyrevelfærd og bedre omsorg for de ældre er mærkesager for det nye parti, som løsgængeren Christian H. Hansen har stiftet i dag.

Tidligere medlem af Dansk folkeparti Christian H. Hansen meddeler på et pressemøde onsdag, at han har stiftet et nyt parti kaldet Fokus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra morgenstunden stod det klart, at den tidligere DF´er Christian H. Hansen i dag ville præsentere et nyt parti på Christiansborg.

Og nu er navnet netop blevet offentliggjort. Det nye parti hedder Fokus.

Partiet vil fokusere på dyrevelfærd, bedre omsorg for patienter på hospitalerne og på et godt miljø for vores efterkommere. 

Læs også: Fokus har fire folketingskandidater

Mærkesagerne er ikke overraskende, idet Christian H. Hansen igennem mange år har været kendt som en ægte dyreven og fremtrædende dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti. Han har været med til at tegne Dansk Folkepartis skarpe linje imod dyreforsøg, krybskytteri og dyresex.

»Vi ønsker større balance mellem opdrættet af dyr til fødevarer og hensynet til dyrenes velfærd«, hedder det i det politiske grundlag. 

Flere varme hænder ønskes

I januar vendte Christian H. Hansen tilbage til Folketinget efter længere tids sygdom. I den forbindelse meldte han sig ud af Dansk Folkeparti, fordi han var uenig i partiets politiske fokus. Ifølge den tidligere DF´er beskæftigede Dansk folkeparti sig for meget med indvandrings- og integrationsspørgsmål frem for at tage hånd om arbejdsløsheden, sundhedspolitik og den verserende økonomiske krise, mente Christian H. Hansen. Netop sundhedspolitikken har også en fremtrædende rolle i det nye partis politiske grundlag.

»Vi ønsker flere varme hænder på hospitalerne, i psykiatrien, i ældreplejen og i den sociale indsats. I dag er der alt for mange kolde hænder, som primært er beskæftiget med administration og bureaukrati«, hedder det i grundlaget.