Ung aarhusianer tager Socialdemokratiets tredje mandat

Efter et stærkt valg i Aarhus bliver det Niels Fuglsang, der får Socialdemokratiets sidste plads i EU.

Niels Fuglsang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Fuglsang ©Lars AArø

Socialdemokraten Niels Fuglsang vinder partiets tredje mandat i Europa-Parlamentet efter stærkt valg i Aarhus. Det viser KMD's endelige valgopgørelse.

Han lå længe et godt stykke efter de to partifæller Marianne Vind og Morten Klessen, men 6711 personlige stemmer i Aarhus sendte ham op på den afgørende tredjeplads.

Samlet kunne Niels Fuglsang notere 29.444 personlige stemmer. De to øvrige S-mandater går til Jeppe Kofod og Christel Schaldemose, der fik henholdsvis 188.757 og 65.179 personlige stemmer.

Niels Fuglsang er 33 år og har arbejdet i Europa-Parlamentet og for Socialdemokratiet i Danmark. Han er ved at skrive sin ph.d. om Finansministeriets regnemodeller.

- Globaliseringen er løbet løbsk! Den økonomiske ulighed vokser med rekordfart. Klimakrisen nærmer sig med hastige skridt. Flygtningekrisen splitter vores samfund i "dem" og "os". Derfor stiller jeg op, skriver han på Socialdemokratiets hjemmeside.

De to kandidater, der også var med i opløbet, var formand for HK-Privat Marianne Vind, der fik 27.396 personlige stemmer, og Morten Klessen, byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune, der fik 24.005 personlige stemmer.

/ritzau/