Transportminister lover nye tog for milliarder

Inden for få uger er DSB klar med nye tog for 1,2 milliarder kroner til at sætte ind på særligt travle strækninger, siger transportministeren.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSB er inden for få uger klar til at sætte nye tog for 1,2 milliarder kroner ind på de strækninger, hvor trængslen i kupéerne er værst. Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S) til MetroXpress.

»De er lige nu ved at forhandle aftalen på plads. DSB støvsuger markedet for tog til at sætte ind på strækninger, hvor problemet er størst,« siger han til avisen.

Ifølge en rapport fra DSB er der i mere end hvert tiende tog på 13 togstrækninger i myldretiderne morgen og eftermiddag flere passagerer, end der er pladser. Især til og fra Aarhus, Odense og København er der store problemer med pladsmangel i togene.

Problemerne vil ifølge en rapport fra Transportministeriet blive større frem mod 2022. Alene på Sjælland vil efterspørgslen stige med 33 procent, hvilket svarer til 33.000 ekstra togsæder, skriver avisen.

I DSB vurderer man også, at der vil komme endnu flere passagerer. Men her ser man alligevel positivt på fremtidsudsigterne.

»Det ser ud til, at efterspørgslen bliver endnu større de næste år. Det prøver vi på alle måder at afhjælpe. Næste år planlægger vi eksempelvis, at flere af vores IC4-tog skal køre,« siger direktør for DSB Operation Anders Egehus til MetroXpress.

I Venstre mener man ikke, at det er nok.

»Derfor kommer vi til at forfølge det her,« siger partiets trafikordfører, Kristian Pihl-Lorentzen (V), til avisen.

BNB