Thomas Larsen: Det er op ad bakke for Konservative

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, forudser massive udfordringer for Søren Pape Poulsen og de Konservative frem mod folketingsvalget.

Afgående formand Lars Barfoed (tv) og Søren Pape Poulsen, partiets nye formand, i dagene omkring formandsskiftet Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uanset hvordan weekendens konservative landsråd kommer til at forløbe, så er det parti, der har udfordringerne skåret ud i pap, mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Ifølge Thomas Larsen er der et stort pres på partiets nye formand, Søren Pape Poulsen (K), der skal præsentere partiets overordnede linje frem mod folketingsvalget.

»Det er op ad bakke for de Konservative frem mod valget, og for at sige det mildt, er det er svær mission for Søren Pape. Det er ikke kun ham, der skal køres på plads som ny billetsælger i stedet for Lars Barfoed, men det er en hel politisk dagsorden, der skal på plads,« siger Thomas Larsen og fortsætter:

»Pape har taget hul på at koncentrere K-budskaberne, så mærkesagerne står frem. Her er fokus på uddannelse, retspolitik, økonomi og erhvervsliv. Derudover gør han klogt i at arbejde videre med sloganet om, at »mennesket skal først«, for de Konservative har brug for at komme tættere på borgerne, hvis partiet skal have succes,« siger han.

Hvis de Konservative skal bryde med de triste meningsmålinger, hvor de fleste spår partiet til at få lige godt fem procent af stemmerne ved det kommende valg, så er det op til Søren Pape at træde i karakter og udmærke de Konservative som et parti med markante og særskilte mærkesager.

»Det er altafgørende, at Søren Pape brænder igennem over for sine egne. Baglandet skal overbevises om, at han er en leder, og ikke bare en borgmester fra Viborg, der er havnet abrupt på posten. K-identiteten har ikke været særlig klar gennem en lang periode, og partiet er druknet i de andre borgerlige partier,« siger Thomas Larsen.

Søren Pape Poulsen har allerede, inden landsrådet for alvor gik i gang, fået lidt at diskutere med sine konservative partifæller. Til Berlingske har flere af partiets fremstormende folketingskandidater luftet et ønske om ændringer i partitoppen, der ikke formår at flytte partiet.

Det er en forståelig og ikke usædvanlig kritik, mener Thomas Larsen.

»Der er mange konservative politiske håb, der er frustrerede over, det ikke går partiet bedre. Partiet viser ikke den fremgang, som kan åbne pladser til nye medlemmer i Folketinget, og i stedet sidder Konservative fast med dårlige målinger med de samme politikere. Udmeldinger af denne kaliber er ikke usædvanlige. Det er klart, at de unge gerne vil fremad og gøre opmærksomme på sig selv,« siger han.