Regeringsrokade bliver kun blandt Venstre-ministre

Hverken Liberal Alliance eller de Konservative vil benytte onsdagens regeringsrokade til at skifte ud blandt de to partiers nuværende ministre, erfarer Berlingske.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer i dag nye ministre i sin regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag præsenterer de nye ministre i sin VLAK-regering, bliver der kun rokeret på stolene blandt ministrene fra Venstre.

Hverken de Konservative eller Liberal Alliance skifter ud på de to partiers ministerhold, oplyser flere kilder til Berlingske.

Løkke skal finde nye ministre til at afløse uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der begge tirsdag meddelte, at de stopper som ministre.

Søren Pind fortale i et stort interview med Berlingske, at han ikke havde mere energi til at fortsætte, og at han helt forlader dansk politik.

»Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi,« sagde Søren Pind.

Lars Løkke har i en pressemeddelelse fortalt, at han vil præsentere sine nye ministre på Amalienborg onsdag klokken 11.

Det er endnu uvist, om han skifter ministre ud på flere poster end Søren Pinds og Esben Lunde Larsens.

Ifølge Berlingske har overvejelsen hos Løkke gået på, om han skal benytte lejligheden til også at skifte ud på posten som gruppeformand i Venstre, da den nuværende gruppeformand, Søren Gade (V), forlader Folketinget til næste forår, hvor han bliver kandidat til europaparlamentsvalget.