Radikal næstformand bakker op om Allerslev: Brug forældrepålæg mere

Det er helt i tråd med det Radikale Venstres politik, at den radikale integrationsborgmester Anna Mee Allerslev opfordrer til, at flere socialrådgivere i København smider fløjlshandskerne og bruger økonomiske sanktioner mod forældre, der radikaliserer deres børn.

Står det til Københavns integrations- og beskæftigelseborgmester, Anna Mee Allerslev (R), skal socialrådgiverne skrue op for brugen af forældrepålæg over for forældre, der fastholder deres børn i et radikaliseret verdensbillede Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ingen kurrer på tråden hos de Radikale, når det kommer til integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslevs (R), udmelding om, at forældre, der radikaliserer deres børn, i højere grad bør straffes på pengepungen.

Det fastslår partiets næstformand og integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen (R).

»Jeg bakker op om den politiske retning, som Anna Mee Allerslev lægger her,« siger hun.

Den radikale integrationsborgmester opfordrer på forsiden af lørdagens Berlingske til, at socialrådgivere og andre offentligt ansatte i højere grad benytter sig af muligheden for at bruge det såkaldte forældrepålæg i sager, hvor forældre fastholder deres børn i et radikaliseret verdensbillede. Konkret betyder det, at kommunen kan skære i forældrenes børne- og ungeydelse.

»Vi vil gerne være med til at tage de redskaber i brug i de meget slemme tilfælde - måske endda for at kunne undgå det allerværste; at tvangsfjerne børnene. Men heldigvis samarbejder forældrene i ni ud af ti tilfælde,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Tidligere har Anna Mee Allerslev kaldt et socialdemokratisk forslag om at øge brugen af forældrepålæg ved hjælp af en Task Force for »højreorienteret populisme«. Selv afviser borgmesteren over for avisen at have ændret sin holdning fundamentalt, og fra integrationsordføreren lyder lignende toner.

»Hvis man læser det, hun rent faktisk siger, står der, at det netop ikke skal være tvang. Forældrepålægget er et redskab, der har været i skuffen i mange år. Socialrådgiverne siger, at det er deres faglige vurdering, der skal gælde, og det bakker Anna Mee Allerslev op om,« siger Sofie Carsten Nielsen.

»Det gør vi også i det Radikale Venstre,« fastslår hun.