S: Forældrepålæg kan ikke stå alene i kampen mod radikalisering

Det kan virke tiltalende, men man løser ikke radikalisering ved blot at straffe forældre økonomisk, lyder beskeden fra Lars Aslan Rasmussen, Socialdemokraternes medlem af Borgerrepræsentationen i København, til integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen i København Lars Aslan Rasmussen (S) retter skarp kritik mod sin kollega på rådhuset integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Det er for simpelt, når borgmesteren i Berlingske opfordrer socialrådgiverne til at droppe berøringsangsten og bruge muligheden for at skære i forældres børnecheck, hvis de radikaliserer deres børn, lyder det.

»Man løser jo ikke radikalisering ved kun at trække forældre i ydelse, selv om det kan være tiltalende,« fastslår Lars Aslan Rasmussen.

Han mener, det er vigtigere eksempelvis at fratage Syrien-krigere deres statsborgerskab.

»Den store udfordring i Københavns Kommune er folk, som tager til Syrien eller er inspirerede af det miljø. Der ville det være rigtig godt, hvis staten statuerer nogle eksempler og sørger for at straffe de her personer hårdt ved at fratage dem deres statsborgerskab,« siger han.

Men også indsatsen mod radikalisering i moskeer er vigtigere end at bruge det såkaldte forældrepålæg, sådan som Anna Mee Allerslev opfordrer til.

»Vi skal have en dansk imamuddannelse, så vi har kontrol med, hvem der prædiker i moskeerne,« siger Lars Aslan Rasmussen, som dog indrømmer, at det er udmærket, at man har mulighed for at bruge forældrepålægget.

»Det kan bare ikke stå alene i kampen mod radikalisering,« siger han.

Hun siger vel heller ikke, forældrepålægget nødvendigvis skal stå alene. Hun siger forældrepålægget med fordel kan bruges mere. Er du uenig i det?

»Ja, jeg er sådan set uenig i, at socialrådgiverne ikke gør deres arbejde godt nok. Hvis der er noget, der er en berøringsangst ved, så er det at stille de samme krav til imamer, som man stiller til præster i folkekirken, der har taget en uddannelse,« svarer Lars Aslan Rasmussen.