Politikertræt parti er på vej til stemmesedlen

Dukkepartiet, der udspringer af politikerlede og blandt andet afbrød en spørgetime i Folketinget med operasang, mangler kun få underskrifter for at kunne stille op til valget.

Foto: Mads Nissen. Dukkepartiet kom også i vælten, da det sidste sommer kom frem, at Statens Kunstfond har givet 300.000 kroner til partiet. Flere partier kritiserede støtten.
Læs mere
Fold sammen

Dukkepartiet har samlet mere end 18.500 vælgererklæringer. Dermed mangler der mindre end et par tusinde erklæringer, før partiet kan stille op til folketingsvalget, beretter Kulturen på News.

»Hvis ikke der bliver udskrevet valg lige nu, så tror jeg, at vi når at få samlet alle stillererklæringerne. Det er jo helt vildt,« siger teaterdirektør og partistifter, Christian Lollike, til Kulturen på News.

Partiet udspringer af politikerlede.

»Folk er trætte af politikerne og vil have noget andet. Og forhåbentligt er vi en eller anden form for håb for vælgerne. I hvert fald er vi symbol på den politikertræthed,« siger Christian Lollike til TV-kanalen.

Dukkepartiet vakte for alvor opsigt sidste forår, da Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under en spørgetime i Folketinget blev afbrudt af en af partiets stiftere, der iført en maske begyndte at synge opera.

Dukkepartiet har tidligere på sin hjemmeside fremført, at man er »et samlingspunkt for alle, der hverken kan eller vil stille sig tilfreds med den aktuelle udformning af det politiske landskab.«

Dukkepartiet kom også i vælten, da det sidste sommer kom frem, at Statens Kunstfond har givet 300.000 kroner til partiet. Flere partier kritiserede støtten.

»Det er absurd misbrug af skattekroner. At man bruger kunstmidler til at gøre et parti opstillingsparat, det er så langt fra formålet, som det overhovedet kan være. Det har intet at gøre med kunst at oprette et parti, der har som erklæret mål at komme i Folketinget,« sagde Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen (V), til Kulturen på News ved den lejlighed.

Red.: Dukkepartiet oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at partiet har løjet om at have indsamlet mere end 18.500 vælgererklæringer.