Dukkepartiet langt fra godkendelse

Dukkepartiet oplyser, at de har godt 18.500 vælgererklæringer og derfor er tæt på grænsen på 20.260, som giver adgang til stemmesedlerne. Men det lader til ikke at holde vand, for landets største kommuner har nemlig godkendt meget få af vælgererklæringerne.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Det som alle troede var et seriøst parti, lader til ikke at være det alligevel. Dukkepartiet skulle angiveligt være en mistillidserklæring til politikerne, men alt tyder på at det blot er et fupnummer.

Dukkepartiet har oplyst til dr.dk, at de har godt 18.500 godkendte vælgererklæringer og derfor er tæt på grænsen på 20.260, som giver adgang til stemmesedlerne, men landets største kommuner har kun godkendt forsvindende få vælgererklæringer, skriver dr.dk.

Københavns Kommune oplyser, at der kun er godkendt 155 ud af de i alt 171 modtagne vælgererklæringer for Dukkepartiet i år og sidste år. Ifølge valgforsker ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, så tyder det på, at det blot er et fupnummer for at få opmærksomhed.

»Enderne passer ikke sammen, så det tyder på, at Dukkepartiet stærkt overvurderer, hvor mange godkendte vælgererklæringer de reelt har,« siger han til dr.dk.

Roger Buch, forskningschef fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger til dr.dk at Dukkepartiets vælgererklæringer virker meget »mistænkelige«. Og Odense Kommune har ligeledes heller ikke har modtaget særlig mange vælgererklæringer fra Dukkepartiet. Det drejer sig om 20 eller 30 stykker det senste halve år. Aarhus Kommune har godkendt blot 58.