Politi om hurtig terror-redegørelse: Ro på, politikere

Selvfølgelig skal terrorangrebene i København evalueres, men Politiforbundet mener, at det er overilet, når et flertal på Christiansborg kræver arbejdet gjort færdigt i løbet af tre uger.

Arkivfoto. Det er en overreaktion, når et flertal på Christiansborg udenom regeringen vil have en evaluering af terrorangrebene i København inden tre uger. Det siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, til dr.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en overreaktion, når et flertal på Christiansborg udenom regeringen vil have en evaluering af terrorangrebene i København inden tre uger. Det siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, til dr.dk.

Han er meget overrasket over tidsfristen for evalueringen, fordi efterforskningen slet ikke er afsluttet om tre uger.

»Jeg synes ikke, der er nogen grund til, at man sætter noget i værk, hvor det så efterfølgende viser sig, at det er vi nødt til at gøre en gang til. Lad os nu lige for Søren lade tingene ligge og lad os lige komme os over det her, og lad os lige vente, til vi er tilbage i dagligdagen, indtil beredskabet er kørt ned igen,« siger Claus Oxfeldt til dr.dk.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), er på linje med Politiforbundet.

»Det politi, der lige nu arbejder benhårdt på at efterforske den her sag, bliver nu presset af politikere på Christiansborg, og det er ærlig talt mangel på respekt for politiets store, flotte arbejde,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er et flertal bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og SF, som giver regeringen en deadline på tre uger til at komme med en evaluering.

Når flertallet sætter en deadline, skyldes det, at politikerne hurtigst muligt skal kunne sætte ind med eventuelle nye tiltag, pointerer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), over for dr.dk.