Politiet vil beholde to medmistænkte i terrorsag bag tremmer

Torsdag vil Københavns Politi anmode om en forlængelse af varetægtsfængslingen af de to mænd, der er sigtet for at have assisteret den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København 14. og 15. februar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet vil beholde de to mænd, der er sigtet for at have hjulpet den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København, bag tremmer.

Derfor vil Københavns Politis ankalgemyndighed torsdag anmode om, at varetægtsfængslingen af de to bliver forlænget, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

De har begge siddet varetægtsfængslet siden mandag 16. februar.

Ifølge politiets sigtelser mistænkes mændene for at have hjulpet den formodede gerningsmand, 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, af med det våben, han skød med ved angrebet på Krudttønden på Østerbro lørdag 14. februar og igen ved den jødiske synagoge i Krystalgade i Indre By natten til søndag 15. februar.

To personer mistede livet under angrebene, mens fem betjente blev såret. Sigtelserne mod de to mænd går derfor blandt andet på medvirken til to drab og fem drabsforsøg.

Samtidig er de også sigtet for at give den terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein et tilflugtssted efter angrebene.

De to mænd blev fremstillet i grundlovsforhør godt et døgn efter terrorangrebet i Krystalgade. Under dette retsmøde blev de varetægtsfængslet i ti dage uden isolation, selvom politiet havde krævet fire ugers fængsling i isolation.

Efter grundlovsforhøret udtrykte specialanklager Stig Fleischer fra anklagemyndigheden dog sin tilfredshed med, at mændene ikke kunne »påvirke andre og dermed ødelægge efterforskningen«.

»Jeg er tilfreds med, at retten har givet os medhør i, at de skal varetægtsfængsles, og at politiet nu får arbejdsro til at efterforske sagen. Vi er jo meget tidligt i forløbet i sagen, der er alvorlig og omfattende, så det er jeg selvfølgelig vældig godt tilfreds med,« sagde han til Berlingske.

Anklagemyndigheden vil bede om forlængelsen af varetægtsfængslingerne under et retsmøde i Københavns Byret torsdag og vil derudover begære lukkede døre under retsmødet.