Pia Kjærsgaard: Kritikere kan ødelægge Dansk Folkeparti

Det kan få store konsekvenser, hvis DF-medlemmer offentligt kritiserer partiet, påpeger den tidligere formand. Tiden i Fremskridtspartiet har lært hende, at kritik bør holdes internt, og derfor accepterer DF ikke kritikere i dag.

Foto: Thomas Lekfeldt. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Når Dansk Folkeparti slår hårdt ned på medlemmer, der offentligt kritiserer partiet, er det en politisk form for selvforsvar.

Det er nemlig dybt skadeligt for partiet, hvis kritik ikke bliver holdt internt, eller hvis medlemmer kommer med upassende udtalelser i offentligheden.

Det forklarer tidligere DF-formand og nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, efter Berlingske og Politiko.dk fredag har beskrevet, hvordan DF-toppen med hård hånd lukker ned for kritikere. Og hvordan potentielle medlemmer bliver screenet, inden de kan blive del af holdet.

»De her folk har ret til at bruge deres ytringsfrihed. Vi gider bare ikke høre på dem i Dansk Folkeparti, fordi de kan ødelægge partiet med den måde, de optræder på,« siger Pia Kjærsgaard, der fredag besøgte Berlingskes TV-studie.

Du kan se hele indslaget her og læse videre nedenunder:

 

Når Pia Kjærsgaard og resten af DF-toppen har slået fast, at medlemskritik ikke skal finde vej til avisspalter eller læserbreve, skyldes det Pia Kjærsgaards fortid som fremtrædende medlem af Fremskridtspartiet, fortæller DF-politikeren.

»Vælgerne kan absolut ikke fordrage, når politikere i et parti skændes internt, og jeg ved, hvad jeg taler om, for jeg har i 10 år været politisk ordfører for Fremskridtspartiet, hvor den slags ting foregik. Der svor jeg, at på det tidspunkt, hvor vi stiftede Dansk Folkeparti, der skulle det ikke forekomme.«

DFs værdiordfører vil ikke forhindre folk i at sige deres meninger, men:

»Hvis man kommer med racistiske holdninger, eller man er meget vulgær i sine udtalelser, hvorfor i alverden skulle vi så sige: »hjerteligt velkommen, vi glæder os virkelig meget til at have dig som medlem..,« siger Pia Kjærsgaard.