Læs de interne mails: DF-toppen beder bagland klappe i

Sig ikke noget i medierne, lød ordren fra DF's pressechef efter kritisk historie om partiet. Politiko.dk bringer her to interne mails, som giver et detaljeret indblik i, hvordan Dansk Folkeparti styres fra Christiansborg.

Der lyttes under årsmødet i Dansk Folkeparti, hvor medlemmerne gerne må klappe, men ikke kritisere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Der kan slet ikke trækkes nogen streg for ytringsfriheden, skrev Pia Kjærsgaard (DF) for nylig på Facebook. Men for medlemmer af Dansk Folkeparti gælder åbenbart andre regler.

Det fremgår af to interne mails, som Politiko.dk er i besiddelse af.

Den første er sendt fra partiets pressechef, Søren Søndergaard, efter Berlingske i februar 2014 bragte et interview med partiformand Kristian Thulesen Dahl, der fastslog, at partiet vil begrænse indvandringen fra »ikke-vestlige« lande, men ikke sortere mellem hinduer, kristne og muslimer. I modsætning til synspunktet hos fremtrædende DF'ere som folketingsmedlem Marie Kraup, tidl. folketingsmedlem Søren Krarup og formand for DF Ungdom, Anders Vistiesen.

»Vi vil gerne undgå, at tv får anledning til konflikt-historier på emnet. Og I kan være sikre på, at hvis I kontaktes, så er det for at etablere en konflikt,« skrev Søren Søndergaard og tilføjede:

»Afstå derfor fra at kommentere i medierne«.

En anden mail udgik fra partisekretær Poul Lindholm som reaktion på, at Dansk Folkepartis lokalafdeling i Kalundborg havde skrevet et »generaliserende og klodset« opslag på Facebook.

Facebook-opslaget fra DF's lokalafdeling i Guldborgsund, august 2014. Fold sammen
Læs mere

»Vi håndterer også denne, og det skal nok lande,« skrev partisekretæren og opfordrede DF'erne til »at tænke, før man taler«:

»Vi har haft en fin sommer mediemæssigt, overordnet set. Det grus, der har været i maskineriet, ja det har vi selv kastet derned i form af lokale fantaster der strides og kævles, lokale opdateringer på netop FB og et par kronikker, der var overflødige.«

Herunder kan du læse to mails fra DF-ledelsen til baglandet i deres fulde længde.

---

Mail fra pressechef Søren Søndergaard

Kære alle

Formand Kristian Thulsen Dahl har til Berlingske søndag givet et omfattende interview om Dansk Folkepartis holdning til, hvordan vi begrænser indvandring.

Kristian har fulgt debatten og han konkluderer klart i Berlingske, som I kan læse i vedhæftede/nedenstående.

DF's linje er, at vi skelner mellem vestlig og ikke-vestlig indvandring. Det er et anerkendt begreb, som også Dream lægger til grund. Lidt mere detaljeret kan man sige, at vi taler om indvandring fra vestlig og ikke-vestlig kulturkreds. Vi anser ikke indvandring fra f.eks. Taiwan eller Vietnam for et problem. Men for enkelthedens skyld tales der altså om vestlig og ikke-vestlig indvandring.

Som I kan se af artiklen udtrykker Kristian Thulesen Dahl også, at antallet af ikke-vestlige udlændinge betyder noget, at man på Christiansborg er nødt til åbent at erkende, at der ér problemer med indvandringen og den efterfølgende integration.

Det er det synspunkt, DF altid har haft. Og ved pressemødet efter Folketingsgruppens sommergruppemøde i Vejle i august 2010 præsenterede DF et stop for ikke-vestlig indvandring som forslag.

Berlingske gør et stort nummer ud af det, historien sættes stort op. Som de fleste af jer ved, har Belingske interesseret sig levende for emnet nogle uger, og sidst kom der nogle tv-indslag ud af det.

Vi vil gerne undgå, at tv får anledning til konflikt-historier på emnet. Og I kan være sikre på, at hvis I kontaktes, så er det for at etablere en konflikt. Uanset, hvor meget I bakker Kristians synspunkt op, vil medierne være fokuserede på forskellene, sprækker og endog mulige tolkningsforskelle.

Den enorme medvind, DF har, også udtrykt i der meget positive meningsmålinger og medlemsfremgangen, gør, at det er særskilt interessant for modstandere og medier at søge efter konflikter i DF.

Afstå derfor fra at kommentere i medierne. Henvis venligst til medlem af ledelsen, udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

Med venlig hilsen og god weekend

Søren Søndergaard
pressechef

---

Mail fra partisekretær Poul Lindholm

Kære tillidsfolk i Dansk Folkeparti

Undskylder forlods, hvis nogle måtte blive lidt træt af nedenstående. Men jeg sender det kun, fordi jeg anser DF for at være den største trussel mod … DF og for  i al fredsommelighed sådan en mandag sommeraften at mane til besindighed og omtanke, is i maven m.v.

Danmarks Radio har her til aften sat hele to journalister til at arbejde med vedhæftede Facebook-opdatering, der angiveligt er fra Guldborgsund lokalforening af DF. Der står, kort refereret, at muslimer er forkvaklede og skal smides ud.

Udover at den er generaliserende og klodset i sit budskab, så er den heller ikke sprogligt sådan lige i øjet… Så faktisk alt i alt ikke blændende for DF.

Martin Henriksen er her til aften blevet kontaktet af DR om DF’s syn på dette, og jeg har aftalt med Martin, at han stille og roligt siger, at teksten er netop noget klodset og generaliserende, men at den er skrevet under indtryk af den meget voldsomme voldshandling, der fandt sted lige udenfor Christiansborg mellem nogle demonstrerende kurdere og en tilhænger af terroristerne i Islamisk Stat (ISIS). (kan ses på BT.dk)

Desuden siger Martin, at han beder partisekretæren tage en snak med folkene i Guldborgsund. Hvis det er nogen derfra, der har ladet sig rive med af stemningen, kender Martin Guldborgsund-folkene som besindige, fredelige og ordentlige folk, så det vil helt sikkert ikke gentage sig.

Vi håndterer også denne, og det skal nok lande.

Men – ja, der er desværre altid et men!

Det vil være fantastisk, hvis alle lige tænker sig om en ekstra gang, inden der postes alt muligt spændende ud på Facebook, Twitter, mail, i kronikker eller et femte sted. Det er let at forstå, at man kan blive revet med, når en flok ophidsede fjolser fra Mellemøsten begiver sig ud i, hvad der ligner et voldsomt slagsmål foran Folketinget og på den måde i næsten håndgribelig forstand bringer deres konflikter til Danmark.

Men man skal ALTID spørge sig selv: Gavner det her DF eller gavner det ikke DF? Noget, der ikke gavner, kan meget let skade. Og skade, det har vi ikke brug for.

Det er noget pjat, helt overflødigt og også urimeligt at generalisere muslimer. Alle tyskere var heller ikke nazister, alle palæstinensere er ikke rabiate, alle amerikanere er ikke skydegale og alle bistandsklienter er ikke dovne! Og – alle DF´ere er heller ikke, sjovt nok, indskrænkede, hadske, smådumme, halvfede eller fordomsfulde. Selv om der rent faktisk er nogle, der mener, at det lige præcis er tilfældet. Det er den slags berigende medborgere, der render rundt ved festlige lejligheder og råber ”Ingen racister i vores gader” og ”Racister, fascister skal hakkes til medister!”.

De løbske asyltal, bandevold, elendige integration, volden og terroren fra ISIS, krigen i Syrien og Hamas’ utålelige terroradfærd mod fredelige israelere taler deres eget, ubehagelige sprog. Vi behøver ikke at hyle med! Saglige, rolige argumenter er nok. Læs f.eks. dagens Ugebrev fra formanden.

Som I alle ved, går det ualmindeligt godt for DF. Senest i dag redder en flot meningsmålingsfremgang i Voxmeter et bekvemt blåt flertal hjem. Så bekvemt, at man må fryde sig ved tanken om, hvad Socialdemokratiet mon tænker… Her har de ”lanceret” en såkaldt ”kampagne”, komplet med hjemmeside, ministre på banen m.v. om Dansk Folkepartis såkaldte overdrevne løfter og tulliarder. Og hvad sker der? DF går frem og frem og frem. Dét må være træls for dem ;-)

Og jo større DF bliver i de der øjebliksbilleder, der efterhånden har varet et meget langt øjeblik, jo mere et legitimt mål bliver vi for medier og modstandere. Der skal mindre til, før de farer af sted og bygger sager og historier op.

Vi har haft en fin sommer mediemæssigt, overordnet set. Det grus, der har været i maskineriet, ja det har vi selv kastet derned i form af lokale fantaster der strides og kævles, lokale opdateringer på netop FB og et par kronikker, der var overflødige.

Så en stille bøn til alle: Min mors gode råd om at tænke, før man taler, gælder stadig, nu også på de sociale medier!

Med venlig hilsen
Poul Lindholm Nielsen
partisekretær
Dansk Folkeparti

---