Østergaard: Sidste chance for vores klode

De Radikale vil skrue op for satsningen på grøn energi i Danmark, da tiden for at redde kloden som følge af klimaforandringer er ved at rinde ud.

De Radikale vil satse endnu mere på Grøn Energi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johnny Anthon Wichmann

Det er nu eller aldrig for klodens klima. Og derfor skal klimapolitikken vægtes højere end nogensinde før i hele verden - også i Danmark.

Sådan lyder det fra de Radikales leder, Morten Østergaard (R), da han på partiets landsmøde i Nyborg lørdag præsenterede nogle af sine visioner for de Radikale i de kommende år.

»Den globale opvarmning og de deraf følgende klimaforandringer er en stor udfordring. Vi er den sidste generation, som har en chance for at tage initiativer og føre en politik, der gør, at fremtidige generationer ikke skal kompensere for vores passivitet. Vi er den sidste generation, der har chancen for at sikre, at kloden undgår at lide uoprettelig skade på grund af vores behandling af den,« siger Morten Østergaard.

De Radikale har tidligere fremlagt et ønske om at få en ny og grønnere energiaftale, når den nuværende aftale udløber i 2020. Den næste energiaftale skal fuldende omstillingen af energisektoren til ren grøn energi, og oliefyr og kulkraftværker skal erstattes med varmepumper, sol og vind, mener de Radikale.

Morten Østergaard gjorde det ved landsmødet klart for sine partifæller, at de Radikale skal kendes som et grønt parti, der blandt andet vil omlægge bilafgifterne så tog og elbiler prioriteres, og samtidig være politisk frontløber, når det gælder om at indføre grøn teknologi i landbruget.

»Det er nu, det gælder. Det skal vi tage alvorligt, og det gør vi i de Radikale. Derfor præsenterede vi disse forslag i valgkampen, som skal sikre, at vi allerede i 2030 kan komme mere end halvvejs i forhold til at blive et samfund, der bliver helt fri for olie, kul og gas,« siger Morten Østergaard.