Messerschmidt: Junckers politik er uspiselig

Morten Messerschmidt stemmer nej til Jean-Claude Juncker som ny formand for EU-kommissionen tirsdag. Han så hellere en formand, der kunne imødekomme den EU-skepsis, som det seneste parlamentsvalg var udtryk for.

Morten Messerschmidt (DF) forholder sig skeptisk til Jean-Claude Juncker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Luntang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når EU-parlamentarikerne tirsdag eftermiddag skal stemme om en ny kommissionsformand, bliver det et »nej« til luxembourgeren Jean-Claude Juncker fra Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF).

Juncker er ikke den rette til at imødekomme den folkelige skepsis mod EU, der viste sig ved det seneste valg til Europa-Parlamentet i maj, lyder det fra DFeren.

»Jeg havde gerne set en kommissionsformand, der kunne omfavne den skepsis, som parlamentsvalget gav udtryk for. Én, der ville komme borgerne i møde og indrømme en mulighed for, at landene kunne få suverænitet tilbage på de områder, hvor der er stor bekymring i forhold til grænsekontrol og vores velfærdspolitik,« siger Messerschmidt.

Morten Messerschmidt har slet ikke set en kandidat i forløbet, der passer på den profil.

»Der er ikke nogen vilje til at lytte til befolkningerne. Og derfor har der ikke været nogen kandidat på banen, som vi kunne stemme for. Hvis vi skulle have stemt ja til en kommissionsformand, skulle det have været én, der havde intentioner om at komme den folkelige kritik i møde,« siger han.

Desuden mener Messerschmidt, at hele processen omkring udnævnelsen af Juncker har været meget problematisk.

»Medlemslandene har fået frataget magten til at udpege kommissionsformanden, som er EUs mest magtfulde. Den er blevet kørt over til Parlamentet,« siger han.

Og helt grundlæggende er det et problem for Dansk Folkeparti, at Jean-Claude Juncker står for mere EU.

»Junckers program bygger på mere magt til EU, en fælles forsvarspolitik og en fælles asylpolitik. Det er helt uspiseligt for os,« siger Morten Messerschmidt.