Løkke: Opfordring til Farum-undskyldning er langt under niveau

Venstre har intet til overs for, at Socialdemokraterne mener, at Lars Løkke Rasmussen skylder Farum-borgerne en undskyldning.

ARKI Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den politiske debat må op på et langt højere niveau.

Sådan lyder det fra Venstre, efter Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, har sagt, at Lars Løkke Rasmussen (V) skylder Farum-borgerne en undskyldning. Heunicke mener, partiet har et ansvar i forhold til skandalen i Farum, som den såkaldte Farum-Kommission netop er blevet færdig med at granske.

- Jeg ved nærmest ikke, om jeg skal grine eller græde. Jeg synes, Socialdemokraternes måde at agere politisk på er så langt væk fra, hvad der egentlig skaber vækst og resultater i det her land. Man kunne godt tro, at det var et ønske om at få fokus væk fra de dårligdomme, som regeringen gennemfører, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

»Hul i hovedet«

- Det ville svare til, at jeg sagde, at Helle Thorning-Schmidt skulle undskylde for, at Anker Jørgensen i sin tid kørte landet i sænk, siger Ellen Trane Nørby, der mener, at den politiske debat skal op på et højere niveau.

- Det tror jeg også, vælgerne forventer, lyder det fra den politiske ordfører.

En anden Venstre-mand, Martin Geertsen, kalder en undskyldning »helt hul i hovedet.«

- Hvis nogen skulle i gang med at undskylde, så var det saftsusme Magnus Heunicke, hvis parti har løjet sig til magten på en perlerække af nu brudte løfter. Man skal passe på med at kaste med sten, når man bor i så porøst et glashus som Socialdemokraterne, siger Martin Geertsen (V).

Selv har Løkke ikke meget at sige til opfordringen fra Socialdemokraterne.

- Det er langt under niveau, lyder det fra Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen.