S: Løkke skylder Farum-borgere en undskyldning

Det er på høje tid, at Lars Løkke Rasmussen erkender Venstres ansvar for Farum-skandalen, lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Justitsminister Morten Bødskov omringet ag journalister efter at have modtaget Farum-kommissionens beretning efter ti års granskning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Løkke Rasmussen (V) bør sige undskyld til Farums borgere.Det mener Socialdemokraterne, efter Farum-kommissionen i dag har afleveret sin 12.000 sider lange rapport til justitsminister Morten Bødskov (S).

- Jeg synes, Lars Løkke Rasmussen skylder borgerne i Farum en undskyldning, for det er på høje tid, at Venstres formand erkender sit partis ansvar for Farum-skandalen, siger Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne.

Skandalen i Farum førte blandt andet til, at kommunen blev sat under økonomisk administration af Indenrigsministeriet, skatten steg for byens borgere, og den nye kommune, Furesø Kommune, som Farum i dag er en del af, modtager hvert år et tilskud på 50 millioner kroner fra staten.

- Det var Løkke, der rejste Danmark tyndt for at få andre kommuner til at kopiere Farums eksperimenter, mens han kaldte modellen for »meget forfriskende, selv om det af og til medfører nogle bommerter«. Disse forfriskende bommerter koster den dag i dag en almindelig familie i Farum 11.620 kroner om året i ekstra skatter, mens resten af Danmarks skatteborgere må betale en milliard kroner helt frem til år 2040 for at få ryddet op i denne skandale, siger Magnus Heunicke.

Farum-kommissionen blev nedsat i 2002 af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti uden om den daværende VK-regering. Arbejdet med rapporten har taget ti år og har ifølge Justitsministeriet kostet 58 millioner kroner.

Billedserie: