Bødskov: Farum-granskning pengene værd

En så kompleks sag som skandalen i Farum tager tid, lyder det fra justitsminister Morten Bødskov, efter Farumkommissionen har afleveret sin rapport til en pris af knap 60 millioner kroner.

Efter ti års arbejde blev Farum-kommissionens rapport overleveret til justitsminister Morten Bødskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det arbejde, Farum-Kommissionen har brugt 10 år og knap 60 millioner kroner på, har været helt nødvendigt.

Sådan lyder det fra justitsminister Morten Bødskov (S), efter at han torsdag fik overrakt den 12.000 sider lange rapport.

- Det er et meget omfattende og grundigt arbejde, og det har været helt nødvendigt, for Farum-sagen var en alvorlig sag og en meget usædvanlig sag, og derfor har det taget den tid, det har taget, og der har været de udgifter, som der nu engang har været, siger Morten Bødskov om Kommissionens rapport, der først og fremmest blev sat i værk for at sikre, at man aldrig mere skal opleve en sag som den, man oplevede i Farum, da Peter Brixtofte var borgmester.

Regeringen vil på baggrund af kommissionens anbefalinger nu nedsætte et lovforberedende udvalg, der blandt andet skal sikre mere tydelige regler for, hvornår en borgmester kan suspenderes. Men ifølge justitsministeren er der en række anbefalinger, som regeringen nu vil se nærmere på.

De Konservative og Venstre har svært ved at se det nødvendige i rapporten.

- Vi kunne ikke dengang se, at der var behov for en kommission, og det kan vi stadig ikke. For det, regeringen lægger op til, er småjusteringer - de kan være meget berettigede - men det kunne man godt have gjort uden at have nedsat en kommission, siger Tom Behnke, retsordfører for de Konservative.

Morten Bødskov understreger, at han intet har at udsætte på kommissionens arbejde.

- Udgangspunktet er jo, at vi har med en usædvanlig og alvorlig sag at gøre. At beskrive et samlet forløb, der er så kompleks, tager den tid, det gør, siger han.

Det var Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti, der uden om VK-regeringen gennemtvang nedsættelsen af kommissionen i december 2002, efter det var kommet frem, at daværende borgmester Peter Brixtofte blandt andet havde misbrugt kommunale midler.

Billedserie: