Lene E. udelukker militær aktion i Syrien

Selv om danske fly dagligt sender bomber ned over Libyen, er krig ikke vejen frem i Syrien, mener regeringen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syriens øverste ledere med præsident Bashar al-Assad i spidsen skal formenes adgang til EU, og det kan også komme på tale at indfryse deres værdier.

Sådan lyder det fra udenrigsminister Lene Espersen (K), der onsdag fik Folketingets opbakning til at gå til EU og arbejde på at få sanktionerne ført ud i livet.

- Det syriske regime har brugt alt for overdreven vold mod civilbefolkningen, og derfor er jeg glad for, at vi nu kan arbejde på at få gennemført disse sanktioner, som også Storbritannien, Frankrig og Holland arbejder for, siger Lene Espersen.

- Det syriske regime lovede indledningsvist reformer, men det blev jo ved ordene. I praksis gik man en anden vej og angreb civile, siger hun.

Hvorfor griber I ind militært, når libyske kamvogne bomber libyere, når I samtidig lader syriske kampvogne bombe syrere?

- Det ville jo kræve, at der var et FN-mandat i forhold til Syrien, og det er der ikke på nuværende tidspunkt. Jeg mener, at det internationale samfund kan gøre en forskel ved at lægge et pres på ved at gå sanktionsvejen, siger udenrigsministeren.

Så det er ikke helt så slemt i Syrien endnu?

- Det er slemt alle steder, hvor sådan noget sker, og man kan ikke gøre menneskeliv op på den måde. Men jeg mener, at den bedste måde, vi kan presse Syrien på og samtidig have international opbakning til det, er ved sanktioner, tilføjer hun.

/ritzau/